Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:119938
 
Vērtējums:
Publicēts: 15.04.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Dzīve reti kādam ir rožu dārzs. Rūpes un nepatikšanas seko cita citai. Tikko viena nelaime ir pārvarēta , pie apvāršņa parādās nākošā.
Bieži nākošo likteņa triecienu gaidot , mēs neapzināti sasprindzināmies, un līdz ar to sākas bioķīmiska reakcija, kas rada spriedzes hormonu ieplūšanu asinīs. Ķermenis ir gatavs vai nu cīnīties , vai bēgt no draudošajām briesmām.
Dziļa elpošana, muskuļu atslābināšana, mērķtiecīga izvēle un pozitīvā pašiedvesma ir četri pamatelementi, kas pamazām var aizvietot ieradumus, kuri vairs nav izdevīgi.
Kafijas dzeršanu un smēķēšanu var nomainīt ar elpošanas vingrinājumiem.
Piemēram , jauns pārdevējs, kuram atklāja kuņģa čūlas simptomus, ieviesa savā ikdienas dzīvē jaunus ieradumus. Viņš strādāja veikalā, kur bija nepacietīgi pircēji. Pārdevējs uzsāka pirms katra nākošā pircēja apkalpošanas dziļi ieelpot, atslābināt plecus, pircējam uzsmaidīt, pēc tam izelpot. Pašam par pārsteigumu , viņš jutās daudz labāk , un arī pircēji sāka izturēties iecietīgāk. Iespējam ,ka jau ar smaidu vien viņš bija tiem apliecinājis savu labvēlību un centību.
Dziļā elpošana, muskuļu atslābināšana, mērķtiecīgā iztēle un pozitīvā pašiedvesma ir līdzekļi , bez kuriem neviens nevar iztikt. Šie pamatelementi spriedzes novēršanai ir vienkārši un viegli apgūstami. Tie ir spriedzes „ugunsdzēsēji, kas palīdz iekšējam ārstam, proti , dabai sakopot spēkus organisma dziedināšanai. Uz šiem četriem pamatelementiem balstās arī citi spriedzes apkarošanas paņēmieni.
Ilgstoša gatavība cīnīties vai bēgt priekšlaicīgi izšķiež ķermeņa spēkus. Tādēļ briesmu apziņas periodiem jāmainās ar relatīvas drošības periodiem. Lai endokrīnā sistēma atgūtu līdzsvaru, mums jāsūta tai trauksmes atsaukuma signālus. Divi šādi veidi , kas darbojas automātiski ir elpošana un muskuļi, un tos varam regulēt apzināti ar nolūku. Tā ir iespēja samazināt spriedzes hormonu rašanos , kad briesmas vairs nedraud.
Parasti spriedzes situācijā muskuļi saspringst un elpošana kļūst seklāka.
Lai paziņotu organisma dziļākajiem slāņiem , ka briesmas vairs nedraud, vajag vairākas reizes dziļi ieelpot un atslābināt muskuļus..…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1196287
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties