Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:402725
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 19.01.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Firmas “TVT” darbības uzlabošana un rentabilitātes palielināšana

Firma “TVT” ar savu kabeļtelevīzijas sistēmu palīdzību nodrošina Rīgas pilsētā droši uztveramo televīzijas programmu, kā arī uztveramo satelītu programmu uztveršanu un retranslāciju abonentam, kas ir pieslēgts firmas kabeļtelevīzijas sistēmas abonentu sadales ierīcei.
Pēdējā laikā firmas nozīmīga problēma ir nelegālie abonenti, kuri eksistē galvas stacijās ar novecojušu abonentu sadales līniju.. Tādu abonentu likvidēšana iespējama tikai ar KTS (kabeļtelevīzijas sistēmas) modernizācijas palīdzību šajās galvas stacijās, kuru rezultātā var paaugstināt abonentu skaitu, pieaicinot nelegālos abonentus kļūt par legāliem.
Lai īstenotu dzīvē KTS modernizāciju (tādā veidā atslēgt no firmas kabeļtīkla visus nelegāli pieslēgtus abonentus, palielināt kopējo abonentu skaitu, iegūt peļņu) jāseko sekojošām procesam:
1. Jānoteic galvas staciju (GS), kur ir vislielākais nelegālo abonentu skaits un kur konkurentu iedarbība tieši neietekmēs modernizāciju.
2. Jāplāno visi nepieciešamie materiāli, to nomenklatūra un daudzums.
3. Jāaprēķina visas izmaksas.
Šī problēma daļēji jau bija risināta, kad 2000.gada sākumā GS (galvas stacijā) Jūrmalas gatvē 53 un GS Dzērvju ielā 3 notika kabeļtelevīzijas sistēmu modernizācija (KTS modernizācija), kura likvidēja nelegālus abonentus un palielināja kopējo abonentu skaitu 2000.gadā uz 7,91 %. Rezultātā GS Jūrmalas gatvē 53 (ar abonentu maksu 1,60 Ls) abonentu skaits 2000.gada martā palielinājās no 2409 līdz 2568 abonentiem, bet GS Jūrmalas gatvē 53 (ar abonentu maksu 0,90 Ls) – no 839 līdz 937 abonentiem. Ar GS Dzērvju ielā 3 bija nedaudz cita situācija. Šeit līdz KTS modernizācijai 2000.gada februārī abonentu skaits sastādīja 4062 abonenti, bet pēc KTS modernizācijas 2000.gada jūnijā jau – 4367 abonentu. Pēkšņi jūnijā konkurents “Baltcom TV” palielināja teleprogrammu skaitu, atstājot nemainīgu abonēšanas maksu. Viņi veica plašu reklāmas kampaņu, piedāvājot izdevīgus pieslēgšanas nosacījumus un firmas jaunpieslēgtie abonenti pakāpeniski “aizgāja” pie konkurenta. Galu galā abonentu skaits 2000. gada oktobrī sastādīja 4221 abonentu.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −1,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1178642
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties