Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:770672
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 21.06.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 15 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS    3
1.  STARPTAUTISKO ATTIECĪBU JĒDZIENS    4
1.1.  STARPTAUTISKO ATTIECĪBU VĒSTURISKĀ ATTĪSTĪBA    4
1.2.  STARPTAUTISKO ATTIECĪBU PĒTĪJUMA OBJEKTS    5
2.  STARPTAUTISKĀS ATTIECĪBAS ASV    7
3.  STARPTAUTISKĀS ORGANIZĀCIJAS    9
3.1.  EIROPAS SAVIENĪBA “ES”    9
3.2.  ZIEMEĻATLANTIJAS LĪGUMA ORGANIZĀCIJA “NATO”    10
3.3.  APVIENOTO NĀCIJU ORGANIZĀCIJA. “ANO”    10
4.  STARPTAUTISKĀS ATTIECĪBAS LATVIJĀ    11
4.1.  STARPTAUTISKO ATTIECĪBU PĀRSTĀVJI UN ORGANIZĀCIJAS LATVIJĀ    11
4.2.  STARPAUTISKO ATTIECĪBU PĒTĪJUMI LATVIJĀ    11
5.  STARPTAUTISKO ATTIECĪBU NEPIECIEŠAMĪBA    13
  SECINĀJUMI    14
  IZMANTOTĀS LITERATŪRAS SARAKSTS    15
Darba fragmentsAizvērt

Šajā darbā īsumā tiek aplūkota starptautisko attiecību socioloģija. Šo tēmu izvēlējos, jo pati vēlējos studēt tieši šajā virzienā un tādā veidā ceru iegūt papildus informāciju, kas sniegtu man zināšanas par šīs nozares attīstību un dotu man pamatu, lai arī es privātu interešu ietvaros varētu veidot efektīvas starptautiskās attiecības. Bez tā mani pamudināja mūsdienu situācija visā pasaulē, kas ir cieši saistīta ar starptautiskajām attiecībām, kas sniedz ne tikai izdevīgu stāvokli, bet arī negatīvas sekas, piemēram, kara draudus, kas ar mūsdienās esošajiem ieročiem var iznīcināt visu pastāvošo civilizāciju.
Manuprāt, šī ir ļoti interesanta un daudzpusīga tēma un tās ietvaros varētu aplūkot arī citus svarīgus jautājumus, bet mans mērķis ir censties sasaistīt un izprast saikni starp starptautiskajām attiecībām, kas ir vairāk politisks jēdziens, un socioloģiju, sīkāk iedziļinoties tieši tālāk aplūkotajās tēmās.
Sava mērķa īstenošanai sīkāk aplūkošu šādus jautājumus, starptautisko attiecību jēdziens, šīs nozares vēsturisko attīstību, kas ir šīs nozares pētījuma priekšmets, pievēršos dažām starptautiskajām organizācijām, tādām kā Eiropas Savienība, Ziemeļatlantijas Līguma Organizācija, un Apvienoto Nāciju Organizācija, kurās ir iesaistījusies arī Latvija. Vēl viena tēma ir starptautiskās attiecības ASV, jo šī ir valsts, kura jau sākot ar starpkaru periodu ir spējusi attīstīties visās jomās, ekonomiskajā, politiskajā, tiesību u.t.t. Tieši šajā valstī, manuprāt, ir meklējams starptautisko attiecību pamats, pats sākums. Tad īsumā aplūkošu situāciju Latvijā, starptautisko attiecību pārstāvjus, organizācijas, kā arī pētījumus, kas ir veikti šīs nozares ietvaros.
Rakstot šo referātu grūtības sagādāja sasaistīt socioloģiju ar starptautiskajām attiecībām un līdz ar to arī literatūra bija pieejama par karu tēmu atsevišķi. Es izmantoju grāmatas, bet vairāk interneta resursus, jo tur ir pieejama svaigāka informācija dažādās valodās.
Šī tēma ir ļoti apjomīga tādēļ to varētu pētīt arī sīkāk, izdalot starptautisko attiecību politisko, ekonomisko, vides aizsardzības un citas nozares attiecīgi pēc tā, kas vairāk interesē. Šīs tēmas ietvaros ir iespējams veikt arī pētījumu par starptautisko attiecību attīstību un nepieciešamību Latvijā, jo neiespējami bija atrast informāciju tieši par šīs nozares nepieciešamību. Tomēr kopumā es uzskatu, ka tēmu esmu aplūkojusi maksimāli labi un atbilstoši prasītajiem kritērijiem.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1128027
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties