Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:512454
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 30.04.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 12 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS    3
1.  SIA „EURO BALTIC TRANS” DARBĪBAS RAKSTUROJUMS    4
2.  SIA „Euro Baltic Trans” ORGANIZATORISKĀS STRUKTŪRAS RAKSTUROJUMS    5
3.  SIA „Euro Baltic Trans” UZŅĒMĒJDARBĪBAS VIDES ANALĪZE    8
3.1.  Iekšējās vides raksturojums    8
3.2.  Ārējās vides raksturojums    9
3.2.1.  Tiešie faktori    9
3.2.2.  Netiešie faktori    11
3.3.  Situācijas analīze (SVID)    12
4.  SIA „EURO BALTIC TRANS” PIEGĀDES SERVISS UN KVALITĀTE    15
5.  TRANSPORTA SAIMNIECĪBA UZŅĒMUMĀ SIA „EURO BALTIC TRANS”    18
  SECINĀJUMI UN PRIEKŠLIKUMI    20
  IZMANTOTĀS LITERATŪRAS UN AVOTU SARAKSTS    22
Darba fragmentsAizvērt

Darba autore izvēlējās pavadīt prakses laiku (no 30. janvāra – 21. aprīlim) autotransporta pārvadājumu uzņēmumā SIA „Euro Baltic Trans”, kas nodarbojas ar starptautiskajiem autopārvadājumiem galvenokārt pa Rietumeiropu. Ar gadiem strauji pieaug preču un produktu plūsma no ieguves un ražošanas vietām uz attāliem pārstrādes un patēriņa rajoniem. Transports ir tā tautsaimniecības nozare, bez kuras nevar pastāvēt neviena cita ražotne, pat ne visparastākais pārtikas veikals, kuram periodiski ir arī jāpapildina preču klāsts, un bez transporta to praktiski nav iespējams izdarīt.
Lai SIA „Euro baltic Trans” varētu veiksmīgi pildīt savus uzdevumus, sasniegt mērķus un attīstīties, ir jāanalizē tā darbība, jānosaka tā stiprās un vājās puses, iespējas un draudus, lai tas nākotnē varētu saglabāt esošo stāvokli vai uzlabot savu darbību, pilnvērtīgāk un kvalitatīvāk pildīt savas funkcijas.
Darba mērķis ir raksturot un izanalizēt SIA „Euro Baltic Trans” darbību, lai noteiktu tā vidi ietekmējošos faktorus, darbības mehānismu, kas ļautu izdarīt secinājumus par uzņēmuma līdzšinējo darbību, attīstības iespējām, kā arī atspoguļot mācību un prakses laikā iegūtās zināšanas.
Mērķa realizēšanai veicamie uzdevumi:
 jāraksturo uzņēmums SIA „Euro Baltic Trans” un tā darbības vēsture, lai noskaidrotu tā galvenos darbības uzdevumus un virzienus;
 jāiepazīstas un jāraksturo SIA „Euro Baltic Trans” organizatorisko struktūru, lai uzzinātu par darba pienākumu sadali un labāk izprastu uzņēmuma darbības principus;
 jāveic tirgus izpēte un jāizanalizē faktori, kas ietekmē uzņēmuma SIA „Euro Baltic Trans” iekšējo un ārējo vidi, lai noskaidrotu tā darbības mehānismu, kas ļauj uzņēmumam veikt savas funkcijas, un, lai izanalizētu, kādi ārējie faktori spēj būtiski ietekmēt uzņēmuma darbību;
 jāizanalizē piegādes serviss un kvalitāte attiecībā pret loģistikas izmaksām, lai noteiktu uzņēmuma konkurētspējīgo servisa un cenu līmeni;
 jāanalizē transporta saimniecība un pircēju servisa, lai noteiktu vai uzņēmums nodrošina nepieciešamos servisa elementus saskaņā ar patērētāju maksātspējīgām vajadzībām.
 veikt secinājumus par SIA „Euro Baltic Trans”, darbību un izteikt priekšlikumus par uzņēmuma darbības uzlabošanas iespējām.
Prakses darba veikšanai izmantotās SIA „Euro Baltic Trans” vides pētīšanas metodes ir statistiskā metode, salīdzināšanas metode, lai objektīvāk atspoguļotu informāciju un notiktu stiprās un vājās puses un tabulu metodes.
Pētījuma un plānošanas periods ir no 2003. – 2005. gadam, bet tā vēsture jau no 1996. gada.
Kā pētījuma avoti un literatūra prakses atskaitei, tika izmantoti mācību materiāli, vispārējā un speciālā literatūra, valsts statistikas dati, periodiskie izdevumi, uzņēmuma publicētie un nepublicētie materiāli, un interneta resursi.
Prakses atskaites temata analīzes ierobežojumi saistās ar to, ka daudzi dati nav pieejami un ierobežotā darba apjoma un laika perioda dēļ tika pētīti statistikas dati par pēdējiem trim gadiem.

1. SIA „EURO BALTIC TRANS” DARBĪBAS RAKSTUROJUMS


SIA „Euro Baltic Trans” („EBT”) savu darbību uzsāka 1996.gada 17.septembrī, Rīgā. Uzņēmuma darbības veids ir starptautiskie kravu autopārvadājumi, un, lai nodrošinātu darbu savām automašīnām, kuru skaits katru gadu palielinās, izmanto ekspeditora pakalpojumus (skat. 1. pielikumu), jo tas sniedz iespēju maksimāli izvairīties no automašīnu dīkstāvēm, kā rezultātā gūt lielākus ienākumus.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties