Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:413268
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 11.08.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Svarīgs solis virzībā uz ārējās tirdzniecības liberalizāciju ir ekonomiskā integrācija, kas apvieno divu vai vairāku valstu tirgus, veidojot brīvās tirdzniecības zonas.
Starpvalstu ekonomiskai integrācijai var būt dažādas formas, kas atšķiras pēc līgumos noteiktās integrācijas pakāpes. Ekonomiskās integrācijas formas ir šādas:
Līgums par ekonomisko sadarbību. Tā ir visvienkāršākā integrācijas forma, kas paredz, ka valstis nosaka savstarpēji izdevīgus, atvieglotus tirdzniecības noteikumus.
Brīvās tirdzniecības līgums. Noslēdzot šādu līgumu, tiek atcelti praktiski visi tirdzniecības ierobežojumi. Taču katra puse saglabā tiesības noteikt aršķirīgus ierobežojumus tirdzniecībā ar valstīm, kas nav šī līguma locekles. Būtībā šāds līgums ir Eiropas Brīvās tirdzniecības asociācija (EFTA).
Muitas savienība. To noslēdzot, starp pusēm tiek atcelti visi tirdzniecības ierobežojumi. Turklāt puses apņemas saskaņot ārējās tirdzniecības politiku ar valstīm, kas nav šīs savienības locekles. Šāda savienība ir izveidota starp Eiropas Savienības valstīm (ES muitas savienība).
Koptirgus ir vēl vairāk integrēta sadarbības forma, jo starp Koptirgus valstīm iespējama brīva kapitāla un darbaspēka kustība. Starptautiskās integrācijas Koptirgus formai atbilst Eiropas Savienība (ES).
Ekonomiskā savienība ir visciešākā sadarbības forma, kurai bez visu iepriekšējo formu pazīmēm ir raksturīga saskaņota monetārā un fiskālā politika, ko nosaka šim nolūkam izveidots centrālais institūts.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1133528
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties