Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:718589
 
Vērtējums:
Publicēts: 25.09.2023.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 8 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Starptautiskās tiesības - (angļu international law, franču droit international, vācu Völkerrecht, krievu международное право) tiesību sistēma, kas nodrošina strukturētu starptautisko attiecību dalībnieku mijiedarbību kopējo mērķu sasniegšanā.
Starptautiskās tiesības definē starptautisko tiesību subjektus un to, kā, balstoties jau esošajās starptautisko tiesību normās un pieņemto procedūru ietvaros, šo subjektu savstarpējā mijiedarbībā tiek piemērotas un tālāk attīstītas tiesību normas.
Starptautisko tiesību attīstībai bija nepieciešama tādu suverēnu mijiedarbības iespēju parādīšanās un pieaugums, kas sevi uzskatīja par vienlīdzīgiem un vēlējās savas attiecības noregulēt uz mutisku vai rakstisku vienošanos pamata. Jau antīkajā pasaulē, piemēram, kontakti seno grieķu pilsētvalstu starpā un noslēgtie sadarbības līgumi var tikt uzskatīti par starptautisko tiesību priekštečiem, lai arī starptautisko tiesību vēsturniekiem nav vienota skatījuma šajā jautājumā. Starptautisko tiesību galvenā kritika ir tajā, vai tās var uzskatīt par tiesībām. Proti, vai tām ir normatīvs un juridiski saistošs raksturs, piemēram, nacionālo tiesību juridisko dabu pamato ar pamatnormu vai konstitūciju, kuru pieņēmis suverēns – tauta. Starptautiskajās attiecībās nepastāv viens suverēns un nav viena pasaules konstitūcija.…

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties