Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Starptautiskā tirdzniecība un Latvijas ārējās tirdzniecības struktūra

     

    Referāts19 Ekonomika

4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:114829
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 10.06.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2000. - 2010. g.
Darba fragmentsAizvērt

20. gs. sākumā Latvijā ražotās preces galvenokārt palika Krievijā, tomēr daļa rūpniecības preču tika eksportēta. Latvijas teritorijas uzņēmumu vajadzības galvenokārt apmierināja ar Krievijas iekšējā tirgus precēm, īpaši kurināmo, metāliem naftas produktiem, arī vieglās rūpniecības izejvielām.
1. Pasaules kara laikā notika Latvijas ekonomikas izlaupīšana. Maksa par precēm lielās inflācijas dēļ bija simboliska. Gandrīz vai pilnīgi tika pārtraukts imports no Rietumvalstīm. Pasliktinājās uzņēmumu apgāde ar Krievijas izejvielām un materiāliem.
Latvijas Republika laika posmā no 1918. - 1940. gada, pārvarot ārkārtīgas grūtības un tautsaimniecībai atsākot darbību no nulles punkta, guva atzīstamus panākumus. Latvija kļuva par nozīmīgu preču eksportētāju, īpaši uz Rietumvalstīm. Preču imports atsākas nelielos apjomos, taču turpmāk tas strauji pieauga.
2. Pasaules kara laikā atkal notika ekonomikas pārkārtošana kara vajadzībām, iekārtu un darbaspēka evakuācijas, kara posts, milzīga inflācija, importa apsīkums. Iespēju robežās importu vajadzēja pārorientēt uz PSRS, it īpaši, lai būtu kurināmais un degviela, kā arī izejvielas un materiāli rūpniecībai.
Pēckara periodā (1945. - 1991. gads) tautsaimniecību plānveidīgi pakļāva kopējām PSRS interesēm. Latvijas rūpniecības uzņēmumu lielākā daļa strādāja PSRS ministriju pakļautībā, daudz ražoja pusfabrikātus, detaļas, izejvielas, kas bija vajadzīgas PSRS rūpniecībai. Izveidojās divas Latvijā ievesto preču grupas: no citām PSRS republikām un imports. Ievedumi no PSRS republikām tika plānoti centralizēti, sadales kārtībā par PSRS iekšējā tirgus cenām. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1315781
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties