Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:492312
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 30.03.2015.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 8 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS    3
1.  STARPTAUTISKĀ TIESISKĀ SADARBĪBA    4
2.  STARPTAUTISKĀ TIESISKĀ PALĪDZĪBA CIVILLIETĀS    7
3.  PROBLĒMJAUTĀJUMI    13
  NOBEIGUMS    15
  IZMANTOTO AVOTU UN LITERATŪRAS SARAKSTS    16
Darba fragmentsAizvērt

NOBEIGUMS
Izstrādājot darbu un analizējot pieejamo informāciju, darba autora izvirzītā hipotēze ir apstiprinājusies - tiesiskā sadarbība civillietās ir ieviesta, lai panāktu ciešāku sadarbību dalībvalstu iestāžu starpā un novērstu šķēršļus, ko rada dalībvalstu atšķirīgo tiesisko un administratīvo sistēmu nesaderība.
Tiesiskās sadarbības jautājums civillietās Latvijā regulēts gan nacionālajos normatīvajos aktos, gan arī starptautiskajos līgumos, taču Eiropas Savienībā šo jautājumu pamatā regulē sekundārie tiesību akti, lielākoties Eiropas Savienības regulas.
Par tiesisko palīdzību starptautiskajā praksē sauc vienas valsts tiesas vēršanos pie citas valsts tiesas ar lūgumu veikt procesuālās darbības šīs otras valsts teritorijā. Starptautiskās sadarbības attīstības rezultātā izplatību ir ieguvusi tiesiskās palīdzības jēdziena plašāka izpratne, ar ko starptautisko privāttiesību jomā saprot ne tikai tiesas uzdevumu izpildi, bet arī sadarbību informācijas sniegšanā par ārvalstu likumiem.
Pasākumi brīvības, drošības un tiesiskuma stiprināšanai Eiropas Savienībā, tajā skaitā pasākumi starptautiskās tiesiskās sadarbības civillietās jomā, tiek rūpīgi plānoti ar vairākām programmām, t.sk., daudzgadu programmām.
Tiesvedības uzsākšana pret kādu personu vai uzņēmumu citā dalībvalstī var būt grūts uzdevums. Tomēr apstāklis, ka atbildētājs dzīvo ārvalstīs, nedrīkst ļaut viņam izvairīties no atbildības.
Starptautiskās sadarbības attīstības rezultātā izplatību ir ieguvusi tiesiskās palīdzības jēdziena plašāka izpratne, ar ko starptautisko privāttiesību jomā saprot ne tikai tiesas uzdevumu izpildi, bet arī sadarbību informācijas sniegšanā par ārvalstu likumiem.
Veicināt tiesu iestāžu sadarbību ar mērķi radīt patiesu Eiropa tiesiskuma telpu civillietās, balstoties uz savstarpēju atzīšanu un savstarpēju uzticēšanos, kā arī uzlabot saskarsmi, informācijas apmaiņu un savstarpējās attiecības starp tiesību, tiesu un administratīvajām iestādēm un praktizējošiem juristiem, tostarp atbalstot tiesisko apmācību, ar mērķi uzlabot sapratni starp šādām iestādēm un praktizējošiem juristiem.
Lai uzlabotu tiesiskās sadarbības jautājumus, Eiropas Savienības ietvaros ir izveidots Eiropas Tiesiskās sadarbības tīkls, kura interneta lapā ir pieejama plaša informācija par tiesisko sadarbību, kā arī dažādiem tiesību jautājumiem Eiropas Savienības dalībvalstīs.
Tiesiskās sadarbības jomā praksē nākas saskarties ar vairākiem problēmjautājumi, kuri būtu risināmi, veicot grozījumus pastāvošajos normatīvajos aktos, kā arī izdodot jaunus normatīvos aktus un slēdzot starptautiskus līgumus.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties