Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:811244
 
Vērtējums:
Publicēts: 17.02.2017.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 12 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2000. - 2010. g.
2011. - 2015. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Starptautiskā krimināltiesa    5
1.2.  vēsture un mērķi    5
1.3.  uzbūve    6
1.4.  jurisdikcija    11
1.5.  procedūra    15
  Secinājumi    19
  Izmantotā literatūra    21
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi
Starptautiskā Krimināltiesa ir vēsturiski nozīmīga kā pasaules pirmais pastāvīgais krimināltribunāls.
Tiesa nav pārāka par dalībvalstu tiesām. Tiesa iesaistīsies lietas tikai, ja valstis nevēlās vai nav spējīgas veikt Romas Statūtos ietverto noziegumu izmeklēšanu. Tiesa ir tiesīga pildīt savas funkcijas un pilnvaras, kā noteikts Statūtos, jebkuras Dalībvalsts teritorijā un, noslēdzot speciālu līgumu, arī jebkuras citas Valsts teritorijā.
Pēc piecu gadu darbu tika izveidoti Romas Starptautiskās krimināltiesas Statūti, kuri tika pieņemti 1998.gada 17.jūnijā un stājās spēkā 2002.gada 1.jūlijā. Starptautiskā krimināltiesa ir ietekmīga, jo tajā piedalās vairāk nekā puse pasaules valstu.
Starptautiskās Krimināltiesas mērķis ir veicināt dalībvalstu sadarbību, valstu līmenī izmeklējot genocīda gadījumus, noziegumus pret cilvēci un kara noziegumus, kā arī saukt pie atbildības par tiem, kā arī dibināt neatkarīgu, pastāvīgu Starptautisko Krimināltiesu, kas saistīta ar ANO sistēmu, ar jurisdikciju attiecībā uz visnopietnākajiem noziegumiem, kas skar visu starptautisko sabiedrību kopumā.
Tiesas struktūra pastāv neatkarība un varas dalīšana paredz četrus atsevišķus orgānus: Prezidiju, Tiesvedības nodaļas, Sekretariātu un Prokurora biroju. Prezidijs ir atbildīgs par atbilstošu Tiesas pārvaldīšanu, ieskaitot Sekretariāta uzraudzīšanu un Pirmstiesas un Tiesas Palātu izveidi. Prezidijs saskaņo un vienojas ar Prokuroru visās lietās, kas skar abas puses. Prokurora birojs ir neatkarīgs orgāns, ko neuzrauga Prezidijs. Prokuroram ir tiesības uzsākt izmeklēšanu pēc savas iniciatīvas.
Pēc tiesnešu ievēlēšanas tiek izveidotas nodaļas un katrā nodaļā ir noteikt tiesnešu skaits. Tiesneši tiek sadalīti pa nodaļās atbilstoši kvalifikācija un noteiktu ekspertu kombinācijas. Katrai nodaļā ir atšķirīgs dienesta pildīšanas laiks. Tiesneši darbojās neatkarīgi no visiem orgāniem un ārējām organizācijām, saskaņā ar robežām, kuras ir noradīta Romas Statūtos. Vēl viens no varas dalīšanas orgāniem ir Sekretariāts, kurš ir atbildīgs par tiesas darbību un administrēšanas nejuridiskiem aspektiem. Sekretāri izveido arī cietušo un liecinieku vienību, ar kuru palīdzību tiek aizsargātas cietušā un liecinieka tiesības un drošība.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties