Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:444990
 
Vērtējums:
Publicēts: 21.12.2017.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 32 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2000. - 2010. g.
2011. - 2015. g.
2016. - 2020. g.
Darba fragmentsAizvērt

KOPSAVILKUMS
Valstīm vajadzētu nebaidīties un vairāk izmantot sev attiecināmo jurisdikciju. Ja valstij liekas, ka STK ierobežos tās suverenitāti, tā var sākt izmeklēšanu pati. Protams, tai jābūt taisnīgai, lai nebūtu acīmredzami, ka, tiesājot pati, valsts cenšas pasargāt apsūdzēto no kriminālatbildības, tad neatkarīgi no valsts gribas, ja valsts būs ratificējusi Statūtus, Tiesa iejauksies un pārņems lietu. Ja valsts nebūs ratificējusi Statūtus un neko nedarīs, lai sodītu apsūdzēto, DP jebkurā brīdi uz rezolūcijas pamata novirzīs lietu Tiesai. Šīs rezolūcijas ir saistošas un valstis nevar nepildīt tās. Valsts var izmantot universālo jurisdikciju, var izmantot teritoriālo jurisdikciju, kā arī nacionalitātes jurisdikciju.
Tā kā Prokurors, kurš veic visu izmeklēšanu tiek vēlēts dalībvalstu starpā, tad autores ieteikums ir valstīm ratificēt Romas Statūtus. Prokurora Birojs darbojas neatkarīgi kā atsevišķa Tiesas institūcija. Tā kā Drošības Padome var nodot lietu Tiesai, pat ja situācija notikusi valstī, kas nav dalībvalsts, tad tomēr būtu labāk būt pārliecinātam, ka izmeklēšanu veic Prokurors, pret kuru nav pretenzijas, jo balsošanas ir tikai dalībvalstīm
Tā kā Starptautiskā Krimināltiesa ir organizācija, kas ir tikusi nodibināta saskaņā ar starptautisku līgumu, lai tā tiktu atzīta valsts teritorijā ir nepieciešama valsts piekrišana, tomēr SKT var iejaukties jomas, kas tradicionāli ir ietilpušas valstu suverenitātes kompetencē, tāpēc tomēr ir labāk tiesāt pašiem, izmantot sev piekrītošo jurisdikciju.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1363463
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties