Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Starptautiskā arbitrāža jeb šķīrējtiesa kā strīdu izšķiršanas veids

     

    Referāts5 Tiesības

1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:868957
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 26.03.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    2
1.  Strīdu izšķiršanas veidi    2
2.  Arbitrāžas jeb šķīrējtiesas    3
2.1.  Arbitrāžas jeb šķīrējtiesas vēsturiskā attīstība    4
2.2.  Pielietojamās tiesības    5
  Nobeigums    6
  Pielikums    8
Darba fragmentsAizvērt

Starptautiskais civilprocess ir veidojies dažādu valstu sadarbības rezultātā. Minētais termins ne vienmēr tiek pielietots normatīvajos aktos, kas saistīts ar civilprocesu, vairāk termina pielietojams sastopams tieši tiesu praksē. Starptautiskā tiesiskā sadarbība ir daļa no vispārējās starptautiskās sadarbības, kas Latvijā tiek īstenota Tieslietu ministrijas ietvaros.
Latvija tāpat kā daudzas citas valstis ir viens no starptautisko attiecību subjektiem, kuru loma starptautiskajās attiecībās gadu no gada attīstās. Latvija ir Apvienoto Nāciju Organizācijas un daudzu citu starptautisko un starptautisko un starpvalstu organizācijas dalībniece, kura ir noslēgusi daudz dažādus starptautiskos līgumu un pievienojusies vairākām konvencijām, tostarp, kas skar arī civilprocesa jautājumus.
Iestājoties Eiropas savienībā, ir mainījusies tiesiskā situācija Latvijā. Līdz ar to palielinās civiltiesisko attiecību starptautiskais raksturs, kas izpaužas dažādi. Tāpat, gan fiziskām gan juridiskām personām līdz ar to rodas jaunas tiesības un pienākumi, un parādās arī jaunas iespējas izmantot un aizsargāt savas tiesības. Tas ir, tiesības uz tiesas aizsardzību ir civilprocesa pamatprincips. Katrai fiziskai un juridiskai personai ir tiesības uz savu aizskarto vai apstrīdēto civilo tiesību vai arī ar likumu aizsargāto interešu aizsardzību tiesā.
Starptautiskā civilprocesa jautājumus reglamentē starpvalstu līgumi par tiesisko palīdzību civillietās. Starptautiskie līgumi un konvencijas ir juridiski saistoši Latvijai, un ja Latvijas tiesa izskata kādu jautājumu, kas nav reglamentēs likumdošanas aktos, bet starptautiskajā līgumā izriet juridiskas saistības, tad it jāpiemēro šī līguma noteikumi. Latvijas Republika ir noslēgusi vairākus līgumus ar vairākām valstīm, proti, ar Lietuvu, Igauniju, Krievijas Federāciju, Baltkrieviju, Poliju, Moldovu, Ukarinu, Uzbekiju, Kirgīziu u.c. valstīm.
Autore šajā darbā lielāku uzmanību pievērsīs tieši starptautiskajām arbitrāžām jeb šķīrējtiesām kā strīdu risināšanas vienai no metodēm, kas nodrošina fizisko un juridisko personu tiesību aizsardzību.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1135105
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties