Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:904411
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 25.10.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 21 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Standartu ietekme uz bibliotēku darbu.
Latvijas bibliotēku vienota informācijas tīkla un nacionālā kopkataloga neatņemama sastāvdaļa ir standartu un citu normatīvdokumentu ievērošana, lai notiktu kvalitatīvāka informācijas apmaiņa un nodrošinātu bibliotēku sadarbību Latvijā un ārpus tās.
Viens no Standartu darbu regulējošiem dokumentiem ir Bibliotēku likums(1998.g.), tāpēc Standarts un Bibliotēku likums ir kopā saistīti. Standarti bibliotēku darbam dod iespēju strādāt pēc viena noteikta standarta. 15.panta 13.punkts, nosaka – veikt bibliotēku darba procesus atbilstoši Latvijas Nacionālā standartizācijas un metroloģijas centra izstrādātajām bibliotēku darba nacionālo standartu prasībām.
Izstrādāto standartu projektu akceptē BBSTK sēdē, to pēc tam reģistrē un izdod valsts standartu institūcijā – Nacionālā standartizācijas institūcija. BBSTK darba grupu ietvaros sagatavoti un izdoti 18 standarti, pamatoti uz starptautiskajiem standartiem, kas piemēroti bibliotēku darbam. Izstrādātos un tehniskajās komitejās apstiprinātos standartus noteiktā kārtībā arī reģistrē centrā un piešķir tiem unikālu reģistrācijas numuru. Latvijas nacionālo standartu reģistrācijas identifikācija ir : piemēram – LVS 90 : 1998, kur 90 – ir standarta numurs, bet 1998 – ir standarta pieņemšanas gads. Lai izstrādātu šos standartus dibina tehniskās komitejas, šai darbā tiek piesaistītas visas ieinteresētās puses, bez ierobežojumiem var piedalīties standartu izstrādē, kuru sastāvā ir nozares speciālisti no Latvijas nacionālās bibliotēkas, akadēmiskajām bibliotēkām, kā arī no Latvijas Universitātes Filoloģijas fakultātes Bibliotēkzinātnes un informācijas nodaļas (STK 22 ārējā struktūrvienība). Šo komiteju dibināja 1997.gada maijā. Standartizācijas tehniskās komitejas pienākumi ir - būt atbildīgiem par standartizāciju, un sadarboties ar attiecīgajām starptautiskajām standartizācijas organizācijām un Starptautisko Elektrotehnisko komisiju.

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties