Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:651645
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 21.11.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 11 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Kopsavilkums    3
  Ievads    5
1.  Sporta tūrisms – būtiska pasaules valstu ekonomikas sastāvdaļa    7
1.1.  Sporta tūrisma definīcijas un veidi    8
1.2.  Ieskats sporta tūrisma vēsturē    11
2.  Sporta tūrisma attīstība un pašreizējā situācija Latvijā    13
2.1.  Ienākošais sporta tūrisms    13
2.2.  Izejošais sporta tūrisms    18
3.  Pasaules hokeja čempionāts Rīgā – aktuāls ienākošā sporta tūrisma piemērs    21
  Secinājumi un priekšlikumi    25
  Izmantotās literatūras un avotu saraksts    27
Darba fragmentsAizvērt

Pēdējā desmitgadē Latvijas ekonomika strauji attīstās, pieaug iekšzemes kopprodukts uz vienu iedzīvotāju, kā arī iedzīvotāju ienākumu līmenis un arī maksātspēja. Tādējādi valsts ekonomiskās augšupejas situācijā veidojas sabiedrība, kurā ceļošana jeb tūrisms ir ikdienišķa dzīvesveida sastāvdaļa.
Pēdējo gadu laikā, īpaši pēc Latvijas iestāšanās ES, palielinājusies arī ārvalstu tūristu interese par Latviju, kas atspoguļojas pozitīvos statistikas datos, tomēr nozarē joprojām saglabājas zināmas problēmas.
Sporta tūrisms Latvijā pēdējo gadu laikā ir ieguvis īpašu publicitāti un popularitāti, tomēr šā darba autors uzskata, ka sporta tūrismam Latvijā netiek pievērsta pietiekama uzmanība, un šī tūrisma nozare nav optimāli attīstīta gan pagaidām nepietiekami mērķtiecīgās valsts tūrisma politikas, gan arī nesakārtotās tūrisma infrastruktūras rezultātā. Tādējādi par gada projekta tēmu es izvēlējos tieši sporta tūrisma attīstību Latvijā.
Šā darba mērķis ir izvērtēt sporta tūrisma kā pasaules valstu ekonomikas sastāvdaļas iezīmes, kā arī izanalizēt sporta tūrisma attīstību un pašreizējo situāciju Latvijā. Lai īstenotu darba mērķi, autors aprakstīja sporta tūrisma definīcijas un iezīmes, izdalot dažādus sporta tūrisma veidus, izveidoja nelielu ieskatu sporta tūrisma vēsturē, aprakstīja un analizēja sporta tūrisma attīstību un pašreizējo situāciju Latvijā, atsevišķi izdalot gan ienākošo sporta tūrismu, gan izejošo sporta tūrismu, kā arī izvērtēja vienu no pēdējā gada ienākošā sporta tūrisma notikumiem – Pasaules hokeja čempionātu.
Darbs „Sporta tūrisma attīstība Latvijā” ir iedalīts trīs plašās nodaļās, kam seko secinājumi un priekšlikumi.

Eiropā un visā pasaulē tūrisms ir viena no vadošajām un visstraujāk augošajām nozarēm un tiek uzskatīts par stratēģisku ekonomiskās attīstības un nodarbinātības prioritāti. Saskaņā ar Pasaules Tūrisma organizācijas statistikas datiem, tūrisms ir pasaulē lielākais eksporta ienākumu avots, ar nozīmīgu darbavietu skaitu, kā arī svarīgs reģionālās un sociālās attīstības faktors. Tūrisms un ar to saistītās nozares veido 10,4% no pasaules IKP, ar 200 milj. nodarbināto un gandrīz 700 milj. starptautisko tūristu katru gadu. (World Trade Organization 2006, ER)
Pēdējo sešu – septiņu gadu laikā Latvijas ekonomikas izaugsme ir bijusi izteikti strauja – palielinājies gan valsts iekšzemes kopprodukts uz vienu iedzīvotāju, gan iedzīvotāju ienākumu līmenis un arī maksātspēja. Tādējādi valsts ekonomiskās augšupejas situācijā veidojas patērētājsabiedrība, kurā ceļošana jeb tūrisms ir ikdienišķa dzīvesveida sastāvdaļa. Pieaug ceļojumu apjoms, un patērētie finanšu līdzekļi kļūst arvien ievērojamāki, jo bankas piedāvā arvien izdevīgākas ceļojumu kredītu un līzingu iespējas; arī lētie avioreisi un saistošie tūrisma maršruti kļuvuši populāri. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties