Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:445390
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 29.06.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  Rotaļas ikvienam    3
1.1.  Mednieki    3
1.2.  Tautas bumba    3
2.  Rotaļas 14-15 gadus veciem skolēniem    4
2.1.  Bumbu ķērējam    4
2.2.  Nogrūd bumbu    5
3.  Rotaļas Basketbola nodarbībās    5
3.1.  Bumbu kaimiņam    5
3.2.  Bumbu mešana pa apli    6
3.3.  Bumbu dzīšana aplī    6
3.4.  Nedod bumbu vadošajam    7
3.5.  Stafete ar basketbola paņēmieniem    7
3.6.  Bumbu vidējām    8
4.  Vingrinājumu komplekss    9
5.  Stafete    11
5.1.  Stafetes apraksts    11
6.  Vingrojumi pie vingrošanas soliem    13
7.  vingrinājumu komplekss ar atlētisku ievirzi    19
7.1.  Ievaddaļa    20
7.2.  Galvenā daļa    21
8.  Vingrinājumu komplekss pie vingrošanas sienas    25
Darba fragmentsAizvērt

Sagatavošanās: ievēl 3 vai 4 vadošos „medniekus”, kas nostājas dažādas laukuma malās. Katram iedod mazu bumbiņu. Pārējie rotaļnieki- „zvēri” izklīst pa visu laukumu.
Rotaļas norise: pēc komandas „sākt!” „zvēri” sāk skraidīt pa laukumu. Katrs dalībnieks atdarina kāda zvēra kustības. Pēc komandas „Stāt!” visi „zvēri” apstājas un „mednieki” šauj- cenšas trāpīt tuvākajam „Zvēram” ar bumbiņu. Tiem, kuriem trāpa, nomaina „medniekus”. Uzvar dalībnieki, kuriem nav trāpīts.
Noteikumi: 1) izvairoties no bumbas, „zvēri” nedrīkst izkustēties no vietas, pretējā gadījumā tos uzskata par sašautiem. 2) nav atļauts stipri mest bumbiņu; 3) ja „mednieki” aizmet bumbiņu garām, viņiem pašiem tā jāpaceļ un joprojām jāpaliek „mednieku” lomā.
Sagatavošanās: izmanto volejbola laukumu vai arī to samazina, ja dalībnieku nav daudz. Rotaļnieki sadalās 2 komandās un izvēlē kapteiņus, kuri izlozē noskaidro, kam piederēs tiesības izdarīt sākuma metienu. Katra komanda brīvi izvietojas savā laukuma pusē, bet kapteiņi- aiz pretinieka laukuma gala līnijas. Kapteinis, kam ir tiesības izdarīt sākuma metienu, saņem volejbola bumbu.
C pēc signāla kapteinis cenšas trāpīt ar bumbu kādam otras komandas rotaļniekam, vai arī piespēlē bumbu savas komandas dalībniekam. Tie, saņēmuši bumbu, dara to pašu. Pretējās komandas dalībnieki izvairās no bumbas vai mēģina to pārtvert un savukārt, saspēlējoties savā starpā ar savu kapteini, cenšas trāpīt otras komandas dalībniekam. Ja kādam rotaļniekam trāpa, tas iet aiz pretinieka komandas gala līnijas blakus savam kapteinim un, saspēlējoties ar to, cenšas trāpīt otras komandas rotaļniekam. Ja rotaļnieks, kurš atrodas laukumā, pārtver bumbu lidojumā, trāpijums neskaitās, bet līdz ar to viņš „atbrīvo” vienu savas komandas rotaļnieku, kurš pēc trāpījuma bija spiests nostaties aiz gala līnijas. Tas ātri atgriežas laukumā. Ja aiz gala līnijas atrodas visi spēlētāji, laukumā dodas kapteinis. Ja arī tam trāpa, rotaļas pirmais gājiens beidzas. Komandas mainās laukumiem, un saspēli uzsāk otra komanda. Parasti spēlē līdz 2 vai 3 uzvarētiem gājieniem.
Noteikumi: 1) dalībnieki, metot bumbu vai arī izvairoties no tā, nedrīkst pārkāpt laukuma robežas. Ja to izdara bumbas metējs metiena laika, trāpījumu neskaita, ja dalībnieks, kurš izvairās no bumbas- skaitās trāpījums.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties