Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:800345
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 11.01.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Spānijā ir tendence formalizēt cilvēku attiecības kā sociālajā, tā uzņēmējdarbības jomā, Spānijā pastāv formāla kultūra. Pat ģimenes locekļu savstarpējās attiecības regulē formāli noteikumi, kas ģimenē respektē tradicionālās lomas. Māte, tēvs, meita, dēls: lai arī kādas būtu lomas, ir noteiktas attiecības starp šo lomu spēlētājiem. Tās nebūt nav samākslotas vai sadomātas, patiesībā tās bieži vien ir sirsnīgas un spontānas, tomēr respektējošas un formālas. Cilvēku izturēšanos nosaka etiķete un protokols, izšķiroša loma ir personas goda un lepnuma jūtām, un tas nozīmē nedaudz lielāku formālismu.

Sveicināšanās un iepazīšanās

Tiekoties ar nepazīstamu cilvēku, vienmēr jānogaida, kamēr kāds jūs iepazīstina ar viņu. Spāņiem, ja vien iespējams, vislabāk patīk, ka viņus iepazīstina trešā persona. Kad jūs iepazīstina ar svešiem cilvēkiem, uzrunas formas kungs un kundze kopā ar uzvārdu ir obligātas. Ja nav zināms, vai sieviete ir vai nav precējusies, lietojiet formu kundze. Situācijās, kad ir zināms un tiek lietots tituls, izmanto pieklājības formu kopā ar titulu un uzvārdu vai bez tā. Neformālos kontaktos, kā, piemēram, ar viesmīļiem vai pārdevējiem, saka vienkārši kungs vai kundze bez vārda vai uzvārda.
Parasts sasveicināšanās veids ir rokasspiediens. Rokasspiedienu pavada attiecīga sveiciena forma. Satiekoties nepazīstamiem cilvēkiem, rokasspiedienu var neapvienot ar smaidu un citām neverbālām komunikācijas formām. Vīriešiem jāgaida, kamēr roku pasniedz sieviete, bet sieviete izlemj, sniegt roku vai ne. Satiekoties ģimenes locekļiem, draugiem un uzticamiem kolēģiem, iespējams papildu pieskāriens pie elkoņa, apskāviens vai cita pieskāriena forma. Skūpsts ir parasts sieviešu un vīriešu sasveicināšanās veids, vai divu sieviešu sasveicināšanās veids, ja viņu starpā ir draudzība vai tuvas attiecības; parasti skūpsta uz abiem vaigiem – vispirms uz kreisā, tad labā. Iepazīšanās brīdī svarīgs ir acu kontakts, un tas jāsaglabā tik ilgi, kamēr cilvēks jūs uzrunā. Ja esat pasveicinājis cilvēku un tajā pašā dienā vēlreiz satiekat viņu tādos pašos apstākļos, nav vajadzības sveicināt otrreiz.

Komunikācija

Ne visas sarunu tēmas spāņiem patīk. Viņiem patīk parunāt par politiku, jaunākajām ziņām, mākslu, sportu – it sevišķi par futbolu un vēršu cīņām -, mūziku un filozofiju. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −1,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1148753
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties