Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:245165
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 11.06.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Spānija pāris vārdos – skaista daba, izkopta kultūra, sena vēsture, brīnišķīgas tradīcijas, eksotiska kulinārija un viesmīlīgi iedzīvotāji.
Spānijas simbols ir vērsis. Tas slejas visur lielceļu malās.
Ceļi pārsvarā ir līkumoti un kalnaini. Var izvēlēties, braukt pa līkumotajiem kalnu ceļiem , vai pa maksas ceļiem, kur kalniem cauri ved tuneļi. Spānijā ar automašīnu braukt ir diezgan bīstami, īpaši lielajās pilsētās.Transporta satiksmes noteikumus šeit neievēro. Drū Lonejs grāmatā “Kas ir spāņi?” raksta, “Ja esat automobilists, lai paliktu dzīvs, Spānijas ceļos aizmirstiet noteikumus un paļaujieties vienīgi uz dabiskajiem instinktiem“.
Pusdienas Spānijā tiek baudītas ne ātrāk kā pulksten trijos dienā, bet normāls sātīgu vakariņu ieturēšanas laiks ir no deviņiem vakarā. Ja ir vēlēšanās nobaudīt kaut ko no Spānijas nacionālās virtuves tad tā varētu būt paella – rīsi, eļļa un svaigi dārzeņi (paeliju var gatavot ar ceptu vistas gaļu, vārītu zivi, svaigiem kalmāriem, safrānu, tomātiem, krevetēm utt.). Nacionālajā virtuvē ietilpst arī ceptas zivis, krevetes, sardīnes, astoņkāji, asie pipari, pie kuriem klāt var baudīt ceptus kartupeļus (patatas fritas). Spāņiem ļoti populāri ir tapas bāri, kas slaveni ar daudzveidīgām uzkodām – anšoviem (mazas ķilāvām līdzīgas zivtiņas), olīvām, tunci, dažādām sviestmaizēm.
Tipiskā spāņu pārtikas veikalā nevar nopirkt griķus, grūbu, putraimus, biezpienu un krējumu, jo karstasinīgā tauta šos ēdienus gluži vienkārši uzturā nelieto. Spānijas priežu mežos sēns neaug – veikalos tikai 2 nedēļas rudenī var nopirkt rudmieses, kuras salasījuši kalnu iedzīvotāji. Toties par pētersīļiem un lauru lapām veikalnieki naudu neprasa, jo tie šeit ir savvaļas augi.
Grāmatā “Kas ir spāņi? “ rakstītis ”Spāņi dzer tāpēc, ka slāpst, vai tāpēc, ka grib piedzerties. Iecienītākais dzēriens ir alus ar ledu, tam seko džins ar toniku, atdzesēts baltvīns un sarkanvīns ar ledu. Brendiju Spānijā uzskata par šķidrumu, kas der krāsotāju otu skalošanai, bet sangrija esot tūristu dzēriens, kuru iegūst, salejot kopā visu, kas palicis uz galdiem pustukšajās pudelēs”.
Spānijas galvaspilsēta Madride galvaspilsētas godā ir tikai 500 gadus, agrāk valsts ass bija Toledo, izcili skaista un senatnīga ieroču darinātāju pilsēta, kura pastāv jau 4000 gadu.
Vēl šodien tā ir tūristu iecienīta. Dažas no Toledo ievērojamām vietām – Bisargas vārti, katedrāle, El Greco mājas – muzejs, Alcizar cietoksnis...…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties