Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:627405
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 23.01.2018.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 14 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

SVID analīze (draudi un priekšrocības sociālā aspektā)
Īstenotā “šoka terapija” radīja vairākus draudus. Pirmkārt, likumdošanas nesakārtotība un atbildīgo institūciju nespēja risināt aktuālos jautājumus pavēra ceļu korupcijai. Otrkārt, dzīves apstākļiem pasliktinoties, saasinājās sociālā spriedze un pieauga bezdarbs, īpaši – Latgales rajonos. Treškārt, sākās sociālā noslāņošanās, veidojās iedzīvotāju grupas ar zemiem ienākumiem – pensionāri, ģimenes ar bērniem, sievietes pirmspensijas vecumā, kā arī jaunieši bez iepriekšējas darba pieredzes. Tajā pašā laikā, īstenojot “šoka terapiju”, iedzīvotājiem radās arī priekšrocības. Piemēram, iespēja attīstīt uzņēmējdarbību brīvā tirgus apstākļos. Attīstoties banku sektoram, iedzīvotājiem radās iespēja iegūt finanšu līdzekļus, piemēram, īpašuma iegādei vai biznesa uzsākšanai.

Šoka terapijas noslēgums
Deviņdesmito gadu vidū Latvija pārdzīvoja smagu finanšu un banku krīzi. Deviņdesmito gadu otrajā pusē banku krīze tika pārvarēta un sākās Latvijas ekonomiskā izaugsme. 1997. gads daudzējādā ziņā bija veiksmīgs Latvijas tautsaimniecībai un iegāja vēsturē kā saimnieciskās augšupejas sākums. Stabila nacionālā valūta, zema inflācija, sabalansēts valsts budžets, iekšzemes kopprodukta ievērojams pieaugums - tie ir galvenie sasniegumi, kas raksturo Latvijas tautsaimniecību pārskata gadā. Latvijas stingrā monetārā un fiskālā politika, sekmīgās strukturālās reformas un tautsaimniecības pārkārtošana atbilstoši brīvā tirgus darbības principiem nodrošināja makroekonomisko stabilitāti, kā arī ļāva Latvijai veiksmīgāk pārvarēt satricinājumus, kurus 1998. gadā radīja pasaules finanšu sistēmas nestabilitāte un īpaši Krievijas krīze. Krievija nespēja pildīt savas saistības, notika Krievijas rubļa devalvācija, bija vērojama pasaules vadošo fondu biržu indeksu lejupslīde un ASV dolāra vērtības kritums, pazeminājās finanšu tirgu likviditāte. …

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties