Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:208634
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 15.04.2020.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Kopsavilkums
Var secināt, ka valstij ir pienākums būt sociāli atbildīgai, kā arī sabiedrības locekļiem ir nepieciešams ievērot pienākumus, lai neaizskartu citu intereses. Sociāli atbildīgas valsts rīcība notiek visas sabiedrības interesēs, rodot labākos un taisnīgākos risinājumus atbilstoši tā brīža ekonomiskajai, demogrāfiskajai situācijai un citiem faktoriem.
Pēc referāta izstrādes un dažādu avotu izpētes, varu izdarīt secinājumus par sociāli atbildīgas valsts principu, Latviju kā sociāli atbildīgu valsti, kā arī izvirzīt dažus diskutējamus problēmjautājumus.
1. Sociāli atbildīgā valstī pienākumi ir gan valstij, gan katram indivīdam, jo tikai tādā veidā ir iespējama efektīva sociālā attīstība, iespēju vienlīdzība un citi sociālas valsts aspekti.
2. Jau pats jēdziens “sociāli atbildīgas valsts princips” ietver domu, ka rīcībai ir jābūt pamatotai un atbildīgai, rūpējoties par sabiedrību kopumā.
3. Sociāli atbildīgas valsts princips ir vispārējais tiesību princips, kas sastāv no četriem pamatelementiem, nodrošinot sociālu palīdzību, aizsardzību, sociālo taisnīgumu un sabiedrības locekļu pienākumu apziņu pret sabiedrību.
4. Latvija ir savā ceļā, lai sasniegtu citu Eiropas valstu labklājības līmeni, un šai šķietamajai iepalikšanai ir vairāki iemesli – gan 50 nebrīves gadi, gan ekonomiskā krīze, gan mazais iedzīvotāju skaits un nepārtrauktā emigrācija.
5. Satversme paredz to, ka Latvija ir sociāli atbildīga valsts, vienlaikus Satversmes tiesas spriedumos tiek paustas atziņas, kas valstij dod jaunus uzdevumus, lai tuvotos ideālam par sociāli atbildīgu valsti.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1378250
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties