Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:249177
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 31.01.2017.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Kas ir alkohola atkarība?    4
2.  Sociālās problēmas alkoholiķu ģimenēs    6
2.1.  Sociālās problēmas    8
  Secinājumi    10
  Izmantotās literatūras un avotu saraksts    11
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi
Kamēr vien pastāvēs grādīgie dzērieni, tikmēr kāds noteikti būs alkoholiķis. Alkoholisms ir slimība, ar kuru sastopas visos laikos, ar alkoholiķiem cīnījās vecvecmāmiņas un tagad cīnās nākamās paaudzes.Alkoholisms ir slimība, kuru izārstēt ir ļoti grūti, reizēm pat neiespējami, ja vien pats dzērājs to nevēlas.Izvēloties cilvēku, kuram ir šīs problēmas viņu meitenes/ sievas kļūst par līdzatkarīgām, līdzatkarīgas nevis dzeršanā, bet gan nemitīgā cīņā par vīrieša/ vīra glābšanu.Bieži vien meitenes, izvēloties šādus mīļotos cilvēkus, sākotnēji nemaz nepamana šo problēmu un ar to sastopas tikai vēlāk.
Alkoholiķis saņem spēcīgu impulsu slimības attīstībai, ja ģimene nav spējīga tikt galā ar alkoholisma radīto satraukumu. Šī trauksme būtībā ir slimības pamatpazīme. Ne alkoholiķis, ne viņa ģimene nespēj pievērsties realitātei. "Nederīgais čeks", ko uzrāda alkoholiķis, un tā apmaksa, kuru organizē ģimene, ir vienas un tās pašas problēmas divas puses. Alkoholiķis nekad neiemācīsies ar pilnu atbildību tikt galā ar sarežģījumiem, ja satraukums liks ģimenei atrisināt problēmu, pirms tā vēl nav reāli skārusi viņu, pirms viņš to vai nu atrisina vai samierinās ar tās izraisītām sekām. Šāds "mācību kurss" mājās noved pie tā, ka pieaug alkoholiķa bezatbildība un līdz ar to pieaug spriedze, pāridarījuma sajūta un naidīgums ģimenes un slimnieka savstarpējās attiecībās.

Pārmērības alkohola lietošanā pakļauj cilvēku daudzām briesmām gan fiziskā, gan garīgā ziņā. Starp alkohola izraisītajām slimībām var minēt aknu cirozi, hepatītu un tādu nervu slimību kā delīrijs. Ilgstošas alkohola lietošanas dēļ pastāv iespēja saslimt arī ar vēzi, cukura diabētu un dažām sirds un kuņģa slimībām.Pārmērīgas alkohola lietošanas dēļ cilvēks var ciest arī materiālus zaudējumus un pat palikt bez darba.

Autora komentārsAtvērt
Redakcijas piezīmeAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1359057
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties