Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:585544
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 18.07.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Sociālās grupas, to iedalījums    3
2.  Sociālo grupu veidi    5
2.1.  Primārās un sekundārās grupas    8
2.2  Atšķirības grupu iezīmēs    9
2.3  Grupas lielums    10
2.4  Grupu dinamika    11
  Nobeigums    12
  Literatūras saraksts    13
Darba fragmentsAizvērt

Cilvēks jau piedzimstot atrodas sociālā grupā un visu savas dzīves laiku viņš ir sociālo grupu loceklis. Katrs cilvēks vienmēr ir daudzu grupu loceklis. Mikrovide ir mazās grupas – ģimene, radi, draugi. Mazās grupas ietilpst lielajās un veido katra cilvēka dzīves makrovidi. Cilvēks apzinās piederību šim grupām un darbojas šo grupu ietvaros. Grupas ir tā vide, kur cilvēks dzīvo un realizē savu sociālo darbību.
Dzīve grupās indivīdam ir izdevīga, jo tā sekmē viņa vajadzību apmierināšanu. Sociālo grupu iedalījums ir dažāds: tās iedalās pēc tā, kādā veidā cilvēki kļūst par grupas locekļiem, pēc tā, kādas un cik ciešas attiecības pastāv starp grupas locekļiem.Ikviena sabiedrības sastāv no dažādām sociālām grupām, lielām un mazām, starp kurām pastāv noteiktas attiecības un mijiedarbība.
Grupas ir cilvēki kopums kurus vieno dažādi kopīgie mērķi un normas un kuru attiecības parasti balstītas uz mijiedarbību. Rezultātā viņi izjūt piederību un identitāti. Grupas atšķiras no masas, kura ir cilvēku kopums kuri nepazīst viens otru un kuriem nepiemīt piederības izjūta.
Sociālās grupas ir sabiedrības sociālās struktūras elementi. Šie elementi ir skaitliski ierobežoti, pēc kādām noteiktām formām vai būtiskām pazīmēm no sociālā veseluma nodalīti cilvēku kopumi.
Amerikāņu sociologs Roberts Kings Mērtons (dz. 1910.) sociālo grupu definē kā cilvēku kopumu, kura locekļi savstarpēji mijiedarbojas un apzinās savu piederību pie šā kopuma un kurus citi cilvēki atzīst par šā kopuma locekļiem. Katras sociālās grupas locekļiem ir kāda kopīga sociālā pazīme un noteikta vieta sabiedrības struktūrā. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties