Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:922013
 
Vērtējums:
Publicēts: 26.01.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Sociālā palīdzība ir sociālās drošības sistēmas daļa. Sociālās palīdzības mērķis ir nodrošināt cilvēkam, kurš ir krīzes situācijā, cilvēcīgus dzīves apstākļus, atbilstoši sabiedrībā pieņemtajām normām; atjaunot personas funkcionēšanas spējas, virzot uz pašpalīdzību. (Fachlexikon dersozialen Arbeit)
Sociālā palīdzība-personai, kura saviem spēkiem nespēj nodrošināt sevi vai pārvarēt īpašas dzīves grūtības un kura nesaņem ne no viena cita pietiekamu palīdzību, ir tiesības uz personisku un materiālu palīdzību, kas atbilst šīs personas vajadzībām, dot iespēju pašpalīdzībai un veicina tās iesaistīšanos sabiedrības dzīvē.
Pagājušās vasaras sākumā, 4. jūnijā, notika konference „Sociālās palīdzības sistēmai Rīgā-10”. Konference bija vajadzīga, lai pārvērtētu, kas izdevies, kas traucē strādāt.
Rīgas Domes priekšsēdētāja vietnieks Sergejs Dolgopolovs atzina, ka sociālie dienesti ir kļuvuši par nozīmīgu pašvaldības sastāvdaļu- tie ir starpnieki starp pašvaldību un cilvēkiem grūtībās. Gadā palīdzību saņem apmēram 100 000 rīdzinieku. Sociālā palīdzība ir vienīgais darba virziens, par kuru, piešķirot finansējumu, starp deputātiem un frakcijām parasti nerodas strīdi.
Rīgas Domes Sociālo jautājumu komitejas priekšsēdētājs Leonīds Kurdjumovs vairāk pievērsās problēmām- nesaprātīgu šķiet pierakstu sistēmu atcelšana, kā arī jaunais īres likums par dzīvokļa atdošanu namīpašniekiem, kas pašvaldībām un sociālajiem darbiniekiem uzkrauj jaunas problēmas. Uz ielas var palikt ne tikai tie, kam tas ir aicinājums, bet arī jaunus mitekļus iegādāties nespējīgi cilvēki kādu ir ļoti daudz. Jau šobrīd 50% no sociālās palīdzības budžeta aiziet maznodrošinātajiem.
Šā gada budžets ir 12,6 miljoni latu, kas kopā ar atbalstu centru sociālās problēmas risināšanām sabiedriskām organizācijām ir par 13% lielāks nekā pērn. .Bet vajadzību tik un tā ir vairāk nekā līdzekļu.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties