Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:438706
 
Vērtējums:
Publicēts: 11.01.2024.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 9 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Atrašanās netālu no notikuma vietas gan telpā, gan laikā bieži vien mudina domāt, ka tas varētu palīdzēt skaidrāk, precīzāk, konkrētāk saskatīt notikušo un par to spriest. Līdzīgi mēdz būt ar jēdzieniem – jo biežāk tos lieto, jo pašsaprotamāki tie šķiet. Tomēr, tiklīdz tiek uzdoti jautājumi par to, ko gan viens vai otrs jēdziens patiešām nozīmē, izrādās, ka neskaidrību ir krietni vairāk, nekā pirms tam varēja iedomāties. Šāda situācija ir arī ar jēdzienu “migrācija”. Jēdziena nereflektēta lietošana gan ikdienā, gan akadēmiskajos pētījumos dažkārt rada pārdrošu un nepamatotu paļāvību uz “veselā saprāta” koriģējošo māku. (LU Filozofijas un socioloģijas institūts u.c., 2019, 10-11)
Vēsturē ar migrāciju saprot cilts (tautas) vai kādas tās daļas pārceļošanu no savas teritorijas uz citu. Migrācijas ir atšķirīgas gan pēc iemesliem, gan mērķiem, gan attāluma, gan apjoma, gan pēc rezultātiem (Anthony 1990, 895-905). Rakstītie vēstures avoti apliecina daudzas cilvēku grupu pārceļošanas gan viduslaikos, gan jaunākajos laikos. Migrācijas atspoguļotas arī Latvijas vēstures senākajos avotos – Indriķa hronikā (vendu pārceļošana no Kurzemes uz Vidzemi) un Atskaņu hronikā (zemgaļu emigrācija uz Lietuvu).…

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties