Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:380951
 
Vērtējums:
Publicēts: 10.03.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 9 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
Snovborda attīstības vēsture    4
1.1.  Snovbords Latvijā    5
2.  Snovbords un drošība    6
2.1.  Snovborda inventārs    7
2.2.  Snovborda inventārs Latvijā    10
3.  Snovbords Ķekavā    12
4.  Snovborda jaunumi 2004/2005 gadā    14
5.  Specializētās snovborda trases Latvijā 2004/2005 gadā    15
6.  Intervija ar plaši pazīstamo Ģirtu Laubi 2005. gadā    16
  Kopsavilkums, secinājumi    17
  Izmantotās literatūras saraksts    19
  Pielikums    20
Darba fragmentsAizvērt

IEVADS


Par snovborda rašanos neviens īsti nezin, jo daudzi vēl strīdas kurš atklāja snovbordu pasaulē. Jau viduslaikos cilvēki laidās lejā no kalniem ar paštaisītiem dēļiem. Bet vēsture šos cilvēkus vārdos nemin.
Snovbords ir viena no visaktīvākajām un interesantākajām ziemas izpriecām. Cilvēki uz sniega dēļiem Latvijas kalnu un slēpošanas trasēs, kā arī uz dabīgiem pauguriem pēdējo gadu laikā vairs nav retums. Turklāt snovbords ir arī Olimpiskais sporta veids. Tāpēc braukšana ar sniega dēli daudziem ir arī profesionāls, sportisks aicinājums.
Mana zinātniski pētnieciskajā darba mērķis ir iepazīties ar snovborda attīstības vēsturi pasaulē un Latvijā. Centīšos noskaidrot, kāpēc daudzus cilvēkus neinteresē snovbords, ceru, ka ar laiku tas mainīsies. Pētījums sastāvēs no divām daļām: 1) teorētiskās (meklēšu publikācijās informāciju par snovbordu gan kā sporta, gan kā dzīves veidu), 2) praktiskās daļas (anketēšanas), kuras mērķis ir noskaidrot manu vienaudžu domas par snovbordu. Sarunās centīšos veicināt snovborda lielāku popularitāti, lai daudziem cilvēkiem būtu lielāka izpratne par snovbordu!
Lai realizētu izvirzīto mērķi tika izvirzīti sekojoši darba uzdevumi:
1) noskaidrot publikācijās snovborda attīstības vēsturi, gūt informāciju par snovborda inventāru; 2) veikt savu vienaudžu anketēšanu; 3) izvērtēt anketēšanas rezultātus. Lai realizētu izvirzītos uzdevumus es konsultēšos ar saviem draugiem un vienaudžiem, lai uzzinātu, kādas ir viņu domas pa snovbordu. Domāju, ka veicot šo pētījumu arī es uzzināšu daudz ko jaunu, ko agrāk nezināju. Tas man būtu ļoti svarīgi, jo snovbords man patīk. Es vēlos izpētīt snovborda vēstures pamatus, no pašiem sākumiem līdz mūsdienām.
Domāju, ka arī daudziem citiem patīk snovbords, bet ir kaut kādi iemesli, kāpēc mani vienaudži vēl maz nodarbojas ar šo sporta veidu, lai gan pieļauju hipotēzes veidā, ka ikkatrs kaut vienu reizi ir pamēģinājuši. Savā pētījumā centīšos rast atbildi arī uz šo jautājumu.
2005
Šī gada mērķis bija turpināt iegūt informāciju par snovbordu, kā arī ar anketu palīdzību noskaidrot manu vienaudžu attieksmi pret šo sporta veidu un iegūtos datus salīdzināt ar pagājušā gada rezultātiem. Šogad aptaujāju tik pat cik pagājušo gadu tas ir 30 jauniešus. Šogad devos arī uz interviju ar plaši pazīstamo Ģirtu Laubi, kurš strādā veikalā BORDS.LV un ir plaši pazīstams snovbordistu vidū.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1159034
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties