Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:528433
 
Vērtējums:
Publicēts: 24.03.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Ar katru gadu pieaug smēķētāju skaits līdz ar to arī strauji palielinās mirstība un saslimšana ar dažādām tabakas izraisītām slimībām. Katru gadu tabaka izraisa 3,5 miljonus nāves gadījumu jeb 10 000 nāves gadījumu dienā. Vai tas ir maz??? Nē, tas nav maz, jo šis skaitlis pārsniedz nāves gadījumu skaitu, ko izraisa HIV, tuberkuloze, auto negadījumi, pašnāvības un slepkavības kopā ņemot.
Man, protams kā nesmēķētājam, nav patīkami, ka apkārt kāds smēķē tādēļ, ja man būtu attiecīgās iespējas un vara es vispār to aizliegtu. Visnepieņemamākais man liekas tas, ka smēķē jaunās māmiņas, tādēļ centīšos arī aprakstīt smēķēšanas ietekmi uz bērnu un tā attīstību. Turpmākajā darbā es arī aprakstīšu, kādēļ būtu jāaizliedz tabakas lietošana, kādas ir tabakas lietošanas sekas, kā var atbrīvoties no tabakas lietošanas un kā es, ja man būtu attiecīgās iespējas aizliegtu tabakas lietošanu.
1.Tabakas lietošanas ietekme uz veselību
Viens no katriem diviem smēķētājiem, kas smēķēšanu uzsāk jaunībā un smēķē visu mūžu, nomirst no slimības, kas saistīta ar tabakas lietošanu. Caurmērā smēķētājiem, kas smēķēšanu uzsāk jaunībā un turpina regulāri smēķēt, ir 50% iespēja nomirt tabakas dēļ. Puse no tiem nomirs vidējos gados, nesasniedzot 70 gadu vecumu un zaudējot vidēji 22 gadus no normāla mūža ilguma. Smēķējot ilgstoši, smēķētāju vidū ir trīs reizes lielāka mirstība visās vecuma grupās nekā nesmēķētāju vidū.
2.Kopumā mūsdienās ir zināmas vairāk nekā 25 ar tabaku saistītas slimības.
Tabakas lietošanas tūlītējais ļaunums ietver aizdusu, paātrinātu sirdsdarbību, astmas paasinājumus, impotenci, neauglību un palielinātu oglekļa monoksīda daudzumu asins serumā. Smēķēšanas ilglaicīgie kaitējumi, kas ir galvenais saslimstības un mirstības cēlonis, ir sirdslēkmes un insulti, plaušu un citi vēži (balsenes, mutes dobuma, rīkles, barības vada, aizkuņga dziedzera, urinpūšļa, dzemdes kakliņa, leikoze), un hroniska obstruktīva plaušu slimība (hronisks bronhīts un emfizēma). Tabakas dūmi kaitē ne tikai pašam smēķētājam, bet ari apkārtējiem cilvēkiem. Citu cilvēku radīto dūmu ieelošana var izraisīt jaundzimušo nāvi, elpceļu un vidususs saslimšanas zīdaiņiem un bērniem, un plaušu vēzi un sirds slimības pieaugušajiem. Bērni tiek pakļauti papildus riskam, jo viņu vecāku smēķēšana palielina iespēju, ka arī viņi paši sāks smēķēt.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties