Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:972754
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 12.01.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 24 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS    7
1.  TESTI: VĒŠTURE UN TEORIJA    10
1.1.  Из глубины веков    10
1.2.  Mūsdienu zinātne par testiem    12
1.3.  Testa jēdziens    13
1.4.  Klases un testu veidi    14
2.  TESTĒŠANAS METODES ZINĀŠANU PĀRBAUDĒ    18
2.1.  Zināšanu pārbaudes formas un metodes    18
2.2.  Tests – viena no populārākajām kontroles metodēm    20
2.3.  Testa jautājumu sastādīšanas pamatprasības    21
2.4.  Тесты в системе полного усвоения знаний    21
2.5.  Testējošo programmu apskats    25
3.  PROGRAMMAS APRAKSTS    28
3.1.  Programmu izstrādes posmi    28
3.2.  Programmas sastādīšanas pamatmērķi    29
  SECINĀJUMI    33
  LITERATŪRA    35
Darba fragmentsAizvērt

Latvija atrodas ceļā uz Eiropas Savienību. Notiek pārmaiņas visās valsts dzīves sfērās, tai skaitā arī izglītībā. Viens no galvenajiem izglītības uzdevumiem Latvijas skolās- neatpalikt no izglītības tendencēm Eiropā un pasaulē. Sabiedrības dzīvē ienāk jauni faktori, kas nosaka tās attīstību: informācijas attīstība, zinātnes un tehnoloģijas ietekme un ekonomikas internacionalizācija.
Tehnoloģisko procesu attīstība, informācijas plūsmas pieaugums, ekonomisko saišu globalizācija uzstāda arvien jaunas prasības cilvēkam, kas šajā laikā sēž skolas solā, informatīvo tehnoloģiju strauja attīstība prasa no studentiem un skolniekiem nepārtraukti sekot šīm norisēm.
Šā procesa savrup stāvošs novērotājs nedrīkst būt informātikas skolotājs. Viņam jābūt šo procesu pašā centrā, jāapgūst pašam un jāiemāca skolniekiem visa jaunākā informācija. Jo šī informācija būs laba ceļamaize skolas abiturientiem, kuru dzīve lielākā vai mazākā mērā būs saistīta ar informātikas tehnoloģijām un to praktisko pielietošanu.
Audzināšanas un mācīšanas darba būtisks uzdevums, lai sasniegtu labus rezultātus, ir kontrolēt šo procesu efektivitāti. Viena no kontroles sastāvdaļām ir audzēkņu zināšanu pārbaude, kas nodrošina atgriezenisko saiti starp skolotāju un audzēkni un ļauj iegūt objektīvu informāciju par audzēkņa zināšanu pakāpi un savlaicīgi diagnosticēt vājās vietas audzēkņu zināšanas, atrast tā cēloņus. Zināšanu pārbaudes mērķis ir ne tikai konstatēt audzēkņu zināšanu līmeni un kvalitāti, bet arī darba apjomu.
20 gadus strādājot skolā, esmu saskāries ar problēmām, kas ir saistītas ar audzēkņu zināšanu novērtēšanu. Pēdējos gadus, mācot informātiku Rīgas vakara ģimnāzijā, meklēju variantus, kā labāk un ātrāk pārbaudīt audzēkņu zināšanas. Īpaši aktuāla šī problēma ir informātikas stundās, jo zinot šī priekšmeta specifiku, rodas nepieciešamība ātri, bet tajā pat laika objektīvi, novērtēt skolēnu zināšanas. Kā viens no risinājumiem ir elektroniskās testēšanas metodes ieviešana.
Pašlaik skolās aktuāla kļūst problēma kā samazināt laiku zināšanu kontrolei, lai vairāk uzmanības varētu veltīt jaunās vielas izskaidrošanai un apgūtā materiāla nostiprināšanai, lai atliktu arī laiks individuālajam darbam ar audzēkņiem.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties