Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:998869
 
Vērtējums:
Publicēts: 12.11.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Pie tehnoloģisku procesu kontroles un zinātniskos pētījumos nākas taisīt atšķirīgus neelektrisku lielumu mērījumus. Elektrisku aparātu paveidi neelektrisku lielumu mērījumam ir ievērojami vairāk, nekā elektrisku lielumu mērīšanas aparātus. Tas ir atkarīgs no tā, ka kontrolējamo neelektrisko lielumu daudzums ievērojami pārsniedz elektrisku lielumu daudzumu.
Vairumā gadījumu ir lietderīgi izmērīt neelektriskus lielumus ar elektriskiem aparātiem. Tas skaidrojas ar to, ka elektriski lielumi ir vieglāki, nekā neelektriski, var nodot uz salīdzinoši lieliem attālumiem, pār elektriskiem lielumiem var pavadīt atšķirīgas matemātiskas operācijas, kas ļauj automātiski ievest pārlabojuma mērījumu rezultātos, integrēt un diferencēt rezultātu un t.t. Elektriskus lielumus ir viegli iereģistrēt.
Elektriski aparāti neelektrisku lielumu mērījumam obligāti satur neelektriska lieluma mērīšanas pārveidotāju uz elektrisko.
Neelektriska lieluma mērīšanas pārveidotājs elektriskā uzstāda izejoša elektriska lieluma viennozīmīgu funkcionālu atkarību, piemēram, EDS, no ieeju izmērāmā neelektriskā lieluma (temperatūras, pārvietojumi un t. t.).
Uz zīm. 16.1 ir parādīta elektriska aparāta pierunātā struktūru shēma neelektriska lieluma mērījumam. Izmērāmais neelektriskais lielums X piekāpjas uz mērītāju pārveidotāja ieeju. Izejošais elektriskais lielums pārveidotājam ir izmērāms ar elektrisku mērītāju ierīci. Parasti elektriskas mērītāju ierīces skala ir graduējama ar vienībām pēc izmērāmā elektriskā lieluma.
Uz zīm. 16.2 kā piemēru ir parādīts elektrisks aparāts, kas ir paredzēts temperatūras mērījumam. Šajā aparātā: TP — termopāris, kura EDS ir ar izmērāmā temperatūras lieluma funkciju, mV — milivoltmetrs termopāra EDS mērījumam. Šajā gadījumā termopāris ir mērītāju pārveidotājs, bet milivoltmetrs — elektriska mērītāju ierīce.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties