Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:895113
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 05.03.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Visu tēvs Odins, kas Skandināvu mitoloģijā ir dievu mājokļa Asgardas saimnieks, skandināvu panteona augstākā dievība, kura mēdza mainīt savu izskatu. Viņš mēdza staigāt pa Midgardu jeb cilvēku apdzīvoto vidējo pasauli. Viņš ierodas veca vīra izskatā, balstoties uz nūjas, un par viesmīlību, labsirdību atmaksā ar dārgumiem, vērtīgiem padomiem, taču vienmēr atriebjas par pāri darījumiem.
Katru rītu, kas ir cerību, jaunības, iespēju pārpilnības un jauna sākuma simbols, abi Odina kraukļi Hugins un Munins, kas ir ļaunuma un slimību simbols, pārlido zemi un pastāsta viņam pēdējos jaunumus. Odins var mainīt savu izskatu. Kamēr viņa ķermenis it kā guļ miegā, viņš, neviena nepazīts, var ceļot putna vai zvēra izskatā.
Ir daudz nostāstu par to, kā Visu tēvs ieguvis dižo gudrību un maģiskās spējas. Bet par katru guvumu ir bijis dārgi jāmaksā.
Pasaules koks Igdrasils ir milzu osis, kas savieno pasaules augšējo un apakšējo daļu un paceļas pāri visai pasaulei. Viena tā sakne iestiepjas šausmu pilnajā Nīflheimā, kas ir tumsas un miglas pasaule, kas eksistējusi jau pirms pasaules radīšanas. Tur čūska Nidhoga pārtiek no līķiem un grauž pašu Igdrasilu. Otra sakne ietiecas dievu pasaulē Asgardā, kur dzīvo arī trīs nornas, dievietes, kas nosaka cilvēku likteņus. Viņu vārdi nolemtība, Esme un Vajadzība. Viņas uztur Igdrasilu dzīvu, aplaistot tā sakni ar tīro ūdeni no liktens akas. Trešā sakne iesniedzas Jotunheimā, milžu valstībā. Zem šīs saknes atrodas aka, kas simbolizē dziļus noslēpumus un piekļūšanu slēptiem pirmsākumiem, ar gudrā Mīmira, kas ir saimnieks gudrības avotam, kas tek gar pasaules koka saknēm, nocirsto galvu, kas runā patiesību.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1198692
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties