Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:785004
 
Vērtējums:
Publicēts: 30.11.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Es par sava referāta tēmu izvēlējos šizofrēniju, jo šizofrēnija ir visizplatītākā slimība psihiatrijā, ar to slimo apmēram 0,8% iedzīvotāju, un tiesu-psihiatrijas praksē aptuveni 50% apsekojamo slimnieku atzīti par nepieskaitāmiem. Slimības izpausmes ir ļoti polimorfas, tāpēc , runājot par slimības terapiju vai prognozi, nav iespējams runāt par vienotu šizofrēniju, „šizofrēniju vispār”, neprecizējot slimības formu, stadiju, ilgumu.
Šizofrēnija ir hroniska psihiska slimība, kuras rezultātā parasti rodas raksturīgs vairāk vai mazāk izteikts defekta stāvoklis ( šizofrēniskā plānprātība).
Šizofrēnijas etioloģija nav noskaidrota, un pēc pētījumu datiem uzskata, ka nozīme varētu būt šādiem faktoriem:
Pārmantojamība. Jo tuvāka kādai personai radniecība ar šizofrēnijas slimnieku, jo lielāks risks tai saslimt. Tomēr, ja arī visnelabvēlīgākie pārmantojamības dati, tad tikai ģenētiski slimības izcelšanos nevar izskaidrot ja slimo viens no šīs olšūnas dvīņiem, tad otrs saslims ne visos gadījumos.
Autointoksācija. Slimnieka organismā attīstās vielas, kas izraisa slimību. Tomēr noteikt šādas vielas sastāvu nav izdevies noteikt.Tā tiek uzskatīta par ticamāko no hipotēzēm par iespējamo etioloģiju.
Infekcija. Teorija, kuru nav izdevies apstiprināt,- slimību izraisa vīruss, kurš, iespējams, vēl pirms slimības sākšanās organismā vairs nav atrodams. Arī šī teorija nav apstiprināta.
Dažas ārvalstīs izplatītas teorijas šizofrēnijas rašanos izskaidro tikai ar nelabvēlīgiem mikrosociāliem apstākļiem, kā arī izmantojot t.s. psihoanalītisko teoriju. Šādi pieņēmumi nav materiālistiski pamatoti un zinātniski nav pieņemami.
Pataloģiski anatomiskajā izmeklēšanā šizofrēnijas slimnieku smadzenēs specifiskas izmaiņas nav atrodamas.…

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties