Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:614033
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 03.11.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  Kas ir šizofrēnija    3
2.  Šizofrēnijas cēloņi un veidi    3
3.  Šizofrēnijas iedalījums    4
4.  Šizofrēnijas sekas    5
5.  Īpatnības, kas jāievēro kontaktējoties ar šizofrēnijas pacientu    6
6.  Izmantotā literatūra    7
Darba fragmentsAizvērt

Ir veikti daudzi pētījumi, lai noskaidrotu šizofrēnijas rašanos, tomēr joprojām nav atrasta galējā atbilde uz jautājumu par tās izcelsmi. Pētījumi uzrāda gan bioloģisko faktoru - iedzimtības, galvas smadzeņu ķīmiskās darbības izmaiņu, smadzeņu strukturālo izmaiņu ietekmi uz simptomu rašanos, gan psiholoģisko faktoru ietekmi, tādu kā nelabvēlīga attiecību pieredze, psiholoģiskas traumas.
Tiek uzskatīts, ka slimību izraisošie faktori sākotnēji var rasties agrīnā nervu sistēmas attīstības posmā, proti, grūtniecības periodā, tādējādi palielinot šizofrēnijas attīstības risku vēlākā dzīves laikā. Nesen iegūtie pierādījumi liecina, ka arī infekcijas prenatālajā periodā veicina šizofrēnijas attīstības riska iespējamību vēlākā dzvē, tas nozīmē, ka pastāv saikne starp attīstības patoloģijām grūtniecības laikā un slimības attīstības risku.
Par vienu no šizofrēnijas riska faktoriem tiek uzskatīta dzīve pilsētas vidē. Arī sociālā nelabvēlība, nabadzība un ar sociālajām problēmām saistīta migrācija, rasu diskriminācija, ģimenes disfunkcija, bezdarbs un slikti sadzīves apstākļi, ir viens no riska faktoriem. Pie riska faktoriem pieskaitāmas arī bērnībā gūtās traumas vai vardarbība. Slikta audzināšana netiek iekļauta riska faktoru vidū, bet neatbalstošas, disfunkcionālas attiecības ģimenē var palielināt slimības risku.
Šizofrēnijai ir dažādas formas, un tās norise var būt vai nu nepārtraukta vai periodiska. Pirmajā gadījumā slimība 1—2 gadu laikā var radīt izteiktu gara vājumu, ko raksturo domāšanas sašķelšanās un emocionāls trulums.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties