Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:419287
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 24.09.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Kas ir šizofrēnija?    4
  Šizofrēnijas pamatpazīmes    5
  Četri pamata simptomi    5
  Papildu produktīvi sindromi    5
  domāšanas traucējumi    5
  halucinācijas    5
  vajāšanas un iedarbības idejas un dīvaini murgi    6
  motoriskie simptomi un uzvedības traucējumi    6
  uzmācību izpausmes    6
  pozitīvi un negatīvi simptomi    6
  Dažādi šizofrēnijas veidi    7
  Sastopamība    8
  Šizofrēnijas cēloņi    9
  Psihozi izraisošie notikumi    11
  Ārstēšana    12
  Secinājumi    13
  Izmantotā literatūra    14
  Pielikums    15
  Šizofrēnija Latvijā    15
Darba fragmentsAizvērt

Mēs izvēlējāmies rakstīt referātu par šizofrēniju, jo par šo traģisko un noslēpumaino slimību ir dzirdēts ļoti daudz, bet mēs nezinām kas īsti tā ir? Tāpēc, mēs vēlamies uzzināt ko vairāk par šo noslēpumaino slimību.
Šizofrēnijas definīciju nevar noformulēt vienā teikumā, jo tai ir dažādas izpausmes formas un dažādi saslimšanas simptomi. Mēs šizofrēnijas definīciju formulētu tā – tā ir slimība, ar kuru var saslimt jebkurš šīs pasaules iedzīvotājs, tā ir dzīvošana kādā citā pasaulē, savā pasaulē, kas ļoti krasi atšķiras no mūsdienu civilizētās ikdienas.
Mūsdienās cilvēki bieži slimo ar dažādām slimībām. Citi no tām izveseļojas pāris nedēļu laikā, bet citi sadzīvo ar tām vairākus gadus, vai pat visu mūžu. Mūsdienās cilvēki pastiprināti pievērš uzmanību tiem, kuri atšķiras no iestrādātā „standarta”, jeb izskatās vai izturas savādāk. Tas ir ļoti skumji, jo katram cilvēkam ir tiesības uz pilnvērtīgu dzīvi, nevis izjust un paciest citu pazemojumus. Šizofrēnija ir viena no tām slimībām, kuras slimnieki mēdz izskatīties un izturēties savādāk. Šizofrēnija savā būtībā ir ļoti noslēpumaina, tādēļ tā saista cilvēku uzmanību, jo no seniem laikiem cilvēkus saista un interesē viss neparastais un atšķirīgais.
Loti svarīgi ir pareizi kontaktēties un veidot saskarsmi ar šādiem slimniekiem, lai pasargātu sevi un neaizskartu paša slimnieka psihi. Rakstot šo referātu, mēs vēlēsimies to noskaidrot, jo šāda tipa cilvēki mums ir visapkārt, bet mēs nemākam kontaktēties ar šiem cilvēkiem. Tādējādi arī rodas tā sauktie „izstumtie”, jo viņi ir atšķirīgi un neatbilst sabiedrības noteiktajam „standartam”. Ceram, ka varēsim daudz ko jaunu uzzināt, lai spētu saprast un pieņemt tos, kuriem liktenis nav bijis tik labvēlīgs kā citiem, kuri patiesībā dvēselē ir ļoti trausli cilvēki, kuru var viegli ievainot un aizskart, mums pat nesaprotot, cik viņiem tas ir ļoti sāpīgi.
Šizofrēnija (no grieķu val. „skizo” – šķelt, saskaldīt, „phren” - dvēsele, saprāts) ir viena no noslēpumainākām psihiskajām slimībām. Precīzas definīcijas vēl nav. Tajā ietilpst atšķirīgi traucējumi, kam var būt dažādi cēloņi. (...) Mākslas darbs atklāj daļiņu no sava radītāja iekšējās pasaules – vērtībām, pārdzīvojumiem, kognitīvo ( izziņas) funkciju norises. Reti šizofrēnijas slimnieku darbi būs „normāli”, „parasti”.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties