Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:548744
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 21.01.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

1. vispārējs iespaids
Stāvajā Daugavas krastā Rīgas bīskaps uzcēla akmens pili, kas pirmo reizi minēta 1229. g., ar nocietinājuma valni. Pils drupas apskatāmas arī šodien. Zviedru valdīšanas laikā (1629.-1705. g.)
Patreiz pilsētas kopplatība ir 660,7 ha
Skaista, latviska vidzemes mazpilsēta. Apkārtne sakārtota, daudz ziedu kompozīcijas. Cilvēki pārvietojas ar automašīnām, velosipēdiem un kājām. Daudz māmiņas ar bērniem.
Teritorijas novērošana – Apbraucot ar velosipēdu un automašīnu.
Robežas –Reljefs ir samērā līdzens, to veido Viduslatvijas nolaidenuma nelielie pauguri. Gar labo krastu ir Daugava, daļu Lielvārdes ir appludinājusi Ķeguma ūdenskrātuve. Lauku teritorijā ir aramzemes, tīrumi, meži.
Mājas un dzīvokļi – Vecākās privātmājas ir būvētas 1920-tajos, pārsvarā arī vēlākajos gados notika privātmāju būvniecība. Kad nodibinājās kolhozs „Lāčplēsis” sākās dzīvokļu celtniecība kolhoza teritorijā un Lielvārdes centrā.Ap 1980 Padomju armija uzcēla lidlauku un armijas ciematu. Kas armijai aizbraucot, atrisināja pilsētai dzīvokļu problēmu. Tur var redzēt izmētātus atkritumus, ir arī nedaudz nesakoptu privātmāju, taču pārsvarā pilsēta ir sakārtota.
Teritorijas šķietamā labklājība – Ir redzama teritorijas attīstība ceļ daudz privātmājas pēdējos 10 -15 gados, ir uzcelta sporta halle blakus vidusskolai. Var redzēt atklātu alkohola lietošanu, taču tie ir tie paši zināmie dzērāji apmēram 5 kompānijas. Prostitūcija nav manāma.
Kopējās teritorijas kur cilvēki pulcējas – 2 parki, 3 baznicas, muzejs, sporta halle, tirgus laukums. Kultūras nams, kur notiek interešu pulciņi un 9 amatierkolektīvi. 2006. gadā pabeigts skeitparks, kur sporto daudz jaunieši un skolas vecuma bērni.
Ekonomiskā darbība – Alus darītava „Lāčplēsis”, gaļas pārstrādes uzņēmums „Triāls” 1 lielveikals, 120 personas ir reģistrējušas privātuzņēmumus. Taču daudzi Lielvārdieši brauc strādāt uz Rīgu vai citām pilsētām.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties