Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:141235
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 06.11.2003.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Pirmā sirds trnsplantācija Latvijā neapšaubāmi mūsos ieviesa ziņkāri. Mēs šajā darbā arī centāmies noskaidrot, kā šī operācija notika un kam pateicoties šī operācija notika.
Kā mēs noskaidrojām, sirds transplantācija ir ārstēšanas metode sirds beidzamajās metodēs, kad konservatīvās – medikamentozās ārstēšanas metodes nav iespējamas vai ir novēlotas.
Sirds transplantācija, neapšaubāmi, ir ļoti sarežģīta operācija, kura ir jāveic tikai speciālistiem. Romāns Lācis, kuram pateicoties, notika šī operācija, ir viens nošiem speciālistiem.
Romans Lācis par sirds transplantāciju:
– Sirds pārstādīšana ir skaists un liels notikums, es esmu priecīgs, ka mums izdevās to realizēt. To veica orķestris, kurā bija 154 līdzstrādnieki. Tas nav tikai kardioķirurgu darbs. Pirms tam ir kardiologi, kuri slimnieku aprūpē un aizved līdz operācijai un aprūpē arī tagad, pēc operācijas. Tie ir transplantologi, anesteziologi, reanimatori, tie ir mākslīgās asinsrites speciālisti, tās ir māsiņas un vēl daudzi citi cilvēki, kas piedalās šajā lielajā sastāvā. Es jau esmu teicis, ka tāds notikums nebūtu iespējams, ja nebūtu tās 800 operācijas, kas notiek mākslīgās asinsrites apstākļos ar, godīgi sakot, labiem rezultātiem. Es reizēm esmu vārdos kritisks pret visaugstāko administratīvo vadību, diezgan prasīgs, bet, pateicoties šai visaugstākajai vadībai, mūsu rīcībā ir vismodernākā aparatūra, vismodernākais mākslīgās sirds-plaušu aparāts. Šodien sirds ķirurģijai netrūkst nekas. Tas ir Labklājības ministrijas nopelns, mūsu kopīgs nopelns.
Sirds transplantācija

Sirds transplantācija ir ārstēšanas metode sirds slimību beidzamajās stadijās, kad konservatīvās – medikamentozās ārstēšanas metodes nav iespējamas vai ir novēlotas

Pēc Starptautiskā transplantācijas reģistra datiem, līdz 2001. gadam pasaulē veiktas 55 359 sirds transplantācijas operācijas
2001. gadā ASV veiktas 2198 (25 slimnieki uz 1 miljonu iedzīvotāju),Eiropā-887 (7-9 slimnieki uz 1 miljonu iedzīvotāju) sirds transplantācijas.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties