Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:504985
 
Vērtējums:
Publicēts: 22.03.2021.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Nobeigums
Romānā “Anna Kareņina” sievietes tēls ir aprakstīts kā ļoti dažāds un mainīgs kopums, tāpēc to var aplūkot un pētīt no visdažādākajiem aspektiem, taču kā galvenos jāizvirza - individuālais pašvērtējums, mijiedarbība ar vīrieti, kā arī sabiedrības mainīgo uzskatu ietekme.
Svarīgi, ka tieši šis aprakstītais laikaposms saistās ar būtiskām pārmaiņām sieviešu brīvības un neatkarības jautājumos, tāpec, katru no analizētajiem aspektiem var aplūkot no dažādu sabiedrības daļu skatapunkta. Šķietami liela daļa ir atvērta jauniem paradumiem un atbalsta sieviešu tiesības uz neatkarību, tomēr, kad sabiedrības redzeslokā nonāk konkrētas situācijas, tomēr vēl arvien saskatāma valdošā nevienlīdzība.
Visu romānu caruvij vīrieša un sievietes mijiedarbība, un liels uzsvars tiek likts tieši uz laulības un ģimenes nozīmi tā laika cilvēka dzīvē. Sākot jau ar jaunu meiteņu iziešanu pie vīra, veidus, kādā tiek izdarīta šī liktenīgā izvēle, un beidzot ar laulības pārkāpumiem un to, kādas sekas tie atstāj uz iesaistītajām pusēm. Analizējot Ļeva Tolstoja veidotos sievietes tēlus romānā “Anna Kareņina”, jāsecina, ka milzīgu nozīmi uz to izpausmēm atstāj tieši savienība ar vīrieti. Būtībā precības pat tiek pozicionētas kā galvenais sievietes dzīves mērķis, neatstājot vietu individuālām attīstības iesp ējām.
Romānā sievietes tēls tiek attēlots gana pietuvināti aprakstītā laikaposma reālajai situācijai. Lai arī sieviešu tiesību un vienlīdzības jautājums pamazām tika aktualizēts, nevarētu teikt, ka tas organiski un tūlītēji tiktu pieņemts sabiedrībā.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −1,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1385092
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties