Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:997770
 
Vērtējums:
Publicēts: 02.12.2021.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi
1. Latviešu sievietes iesaistījās Neatkarības karā un bija dažādās pozīcijās. Veica gan militāro darbu, gan politisko un sociālo. Visvairāk sieviešu pārstāvētie amati armijā bija - mašīnrakstītājas, telefonistes, apkopējas, ierēdnes, veļas mazgātājas, kantoristes, žurnālistes, šuvējas, ārstes, žēlsirdīgās māsas, darbinieces ēdināšanas jomā.
2. Neatkarības karš bija ļoti sarežģīts process, kurš atstāja ļoti daudz emocionālu un fizisku traumu visai sabiedrībai. Pamatiedzīvotāji konstanti atradās pastāvīgā stresā par sevi un saviem tuviniekiem. Tāpat kā uz daudziem vīriešiem un zēniem karš atstāja savu ietekmi, bija arī sievietes, kuru mentālā veselība tika pamatīgi iedragāta. Tika izpostīta jaunības dzīve kā karavīriem, tā sievietēm.
3. Neatkarības kara laikā bez šaubām tika atrasta sieviešu identitāte Latvijas Republikā. Par Neatkarības kara varonēm runāja jau tajā laikā un vērš uzmanību arī tagad - Vallija Veščūna, Zelma Sirsone, Elza Žiglevica. Šīs sievietes pierādīja savu varonību un vēlmi atbrīvot tēvzemi no ienaidniekiem.
4. Sieviešu palīdzības korpuss ir pirmā sieviešu organizācija, kas tiek dibināta Latvijas Republikā, un tajā iekļāvās vairāki tūkstoši sieviešu, kuras pamazām sāka apzināties savu vērtību. Tāpat kā vīriešus viņas vadīja apziņa un pienākums pret tēvzemi, cerības uz labāku nākotni saviem bērniem un pašām sev.

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties