Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:946361
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 16.09.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Pati autore ir dzīvojusi 19. gs. Beigās un 20. gs. pirmajā pusē, ieguvusi labu izglītību Lomonosova ģimnāzijā, ir studējusi filozofiju Bernē un Leipcigā, kā arī apmeklējusi žurnālistu skolu. Skolas laikā aizrāvusies ar zīmēšanu, mūziku, rakstniecību, vēsturi, sabiedriskajām zinātnēm, mākslu, kā arī pratusi vairākas svešvalodas: vācu, krievu, latīņu, franču, angļu.
17 gadu vecumā Ī. Kaija iepazinās ar Filipu Lūkinu, kurš vēlāk kļuva par viņas dzīvesbiedru. Viņiem ir 3 bērni, bet ģimenē nevalda saskaņa. Šī personīgā pieredze laulības dzīvē daļēji rosina autori rakstīt romānu. Pat šķiet, ka autores pašas būtība ir saskaldīta daudzajos romāna sieviešu tēlos.
Vēl Īvandi Kaiju nenoliedzami ir ietekmējusi draudzība ar latviešu rakstniecības dižgariem Raini un Aspaziju, īpaši Aspaziju, jo, kā zināms, Aspazija ir bijusi ļoti dedzīga sieviešu emancipācijas jautājuma atbalstītāja.
Lai gan romānā aplūkoto tēmu spektrs ir ļoti plašs, turpmāk analizēšu sievietes lomas. Šādu tēmu izvēlējos, jo tā romānā ir plaši aprakstīta. Man likās interesanti sieviešu tēli, tāpēc centos izveidot nelielu plānu.
Sieviete – meita. Romānā ir 4 spilgti meiteņu tēli, kuri sižeta gaitā iziet iniciācijas procesu un kļūst par sievietēm. Visvairāk kā meitas ir uzsvērtas divas – galvenā varone Gaida Goba un viņas māsīca Balva.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties