Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:878463
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 09.03.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Uz austrumiem no Urālu kalniem atrodas Krievijas Āzijas daļa. Šis milzīgais un plašais apgabals, ko sauc par Sibīriju (radies no nosaukumu "sibi", kas tulkojumā nozīmē "guļoša zeme"), ir lielāks nekā visa ASV un Rietumeiropas teritorija. Tomēr šejienes bargā klimata dēļ Sibīrijā dzīvo 40 miljoni cilvēku. Dažās Sibīrijas vietās gaisa temperatūra ziemā ir vēl zemāka nekā Ziemeļpolā. Ziemeļdaļā ir mūžīgā sasaluma līdzenums - tundra, bet dienviddaļā siltuma pietiek tikai izturīgāko kultūraugu audzēšanai. Gadsimtiem ilgi Sibīrija bija neattīstīts, mazapdzīvots reģions. Pārtikai medīja dzīvniekus un ķēra zivis. Bet zelta, dimantu un citu derīgo izrakteņu atklāšana aizsākta reģiona ekonomisko un industriālo attīstību.
Uz austrumiem no Urāla kalniem atrodas Sibīrija - plaša un lielākoties neapdzīvota zeme, kas stiepjas līdz pat ūdensšķirtņu grēdām Klusā okeāna piekrastē un no Ziemeļu Ledus okeāna līdz Obas, Arāla, Kaspijas jūras baseina ūdensšķirtnei un Krievijas robežai ar MTR un ĶTR. Platums ir aptuveni 10 miljoni km2. Garums R - A virzienā >7 000 km, Z - D aptuveni 3,5 000 km. 40 miljoni iedzīvotāju. Sibīrijas lielāko daļu aizņem Rietumsibīrijas līdzenums, Vidussibīrijas plakankalne, Dienvidsibīrijas kalni (Altajs, Rietumsajāni, Austrumsajāni, Aizbakāls u.c.) un Ziemeļaustrumu Sibīrija. Lielāko daļu Sibīriju sedz skujkoku mežs - taiga. Tas veido aptuveni ceturto daļu pasaules mežu resursu. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1212217
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties