Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:192510
 
Vērtējums:
Publicēts: 01.03.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2000. - 2010. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    2
i.  Misijas, vīzijas un galveno mērķi noteikšana    4
ii.  Organizācijas vides analīze    4
iii.  Stratēģijas formulēšana    5
  Secinājumi    21
  Priekšlikumi    22
  Literatūras saraksts    23
Darba fragmentsAizvērt

Būvniecības kompānija SIA X dibināta 2000.gadā. Uzņēmuma pamatdarbība ir
koka būvkonstrukciju un atsevišķu būvelementu ražošana un būvniecība (koka paneļu mājas). Ja agrāk kopējais darbinieku skaits bija ap 100-120, tad šobrīd, ņemot vērā Latvijas ekonomisko situāciju, tas ir samazinājies vairāk par pusi – šobrīd uzņēmumā strādā aptuveni 40 darbinieku.
SIA X klients ir raksturojams kā pragmatiskais un moderni domājošais, cilvēks, kurš nevēlas lai mājas būvniecība viņu iedzen pārmērīgā parādu jūgā.
Latvijā no uzņēmuma dibināšanas sākuma darbojās trīs SIA X daļas : SIA X, SIA XY(ražoja produkciju tikai eksportam), SIA XZ (sniedza pakalpojumus būvniecības jomā). Šāda darbības stratēģija tika veidota ar domu, lai tiktu sadalīti riski. Taču, mainoties Latvijas ekonomiskajai situācijai, tagad visas šīs daļas ir apvienojušas un darbojas zem nosaukuma SIA X. Līdz ar to arī uzņēmumam bija nepieciešams mainīt arī savu stratēģiju, domājot par savas nākotnes perspektīvām.
Daudz tiek rakstīts tieši par stratēģiskā menedžmenta ietekmi uz nelielām organizācijām. Galvenais secinājums ir tāds, ka stratēģiskā menedžmenta zināšanu trūkums ir nopietns šķērslis daudzu mazo organizāciju īpašniekiem. (..). Pētījumos arī ir pierādīts, ka stratēģiskā vadība mazās organizācijās ir daudz neformālāka nekā lielajās. [7., 205 p]
Tomēr tas nebūt nav jāuzskata kā trūkums, jo vienā organizācijā stratēģija var būt uzrakstīta krietnā papīru kaudzītē, pa visam citā tā var būt menedžeru galvās.
Nesen nekustamo īpašumu un būvniecības tirgas ar katru gadu strauji attīstījās. Un pavisam nesen ar nekustamo īpašumu nodarbojas gandrīz visi, kam nebija slinkums un bija īpašums, kuru varētu pārdot. Līdz ar to arī būtiski palielinājās pieprasījums pēc būvniecības.
Tomēr pēdējā gada laikā, līdz ar banku kreditēšanas ierobežojumiem un straujo inflāciju, nekustamo īpašumu tirdzniecība un būvniecība ir pierimusi, ja pa ne apstājusies. Viens no variantiem kā turpināt savu biznesu ir mēģināt iekļūt starptautiskajā tirgū. Šādā gadījumā uzņēmumam ir nepieciešams veidot jaunu stratēģiju. SIA X šāds veids ir izrādījies ļoti veiksmīgs, jo kopš 2007. gada SIA X ir atvērusi savu uzņēmumu Norvēģijā. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties