Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:530952
 
Vērtējums:
Publicēts: 09.11.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 12 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2000. - 2010. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS    2
1.  uzņēmuma raksturojums    3
2.  SIA „X” MIKRO UN MAKROVIDE    4
3.  SIA „X” darbība un produkcja    7
  Nivea Balsam, El’Vital, Revivor    7
4.  PROBLĒMAS IDENTIFIKĀCIJA    9
5.  finanisiālais risinājums    11
  secinājumi    15
  bibliogrāfiskais saraksts    16
Darba fragmentsAizvērt

Studiju darbā tiks apskatīta neeksistējoša uzņēmuma SIA „X” darbība, pamatojoties uz biznesa plānu, kurš šādam uzņēmumam ir izstrādāts 2007. gadam.
Populārākā un arī visoptimālākā uzņēmējdarbības forma neliela biznesa uzsākšanai ir Sabiedrība ar ierobežotu atbildību (SIA). Saskaņā ar Latvijas likumdošanu, dibinot SIA tās pamatkapitālā jāiegulda 2000 latu. Valsts ir noteikusi, ka SIA pamatkapitālu var veidot gan naudas ieguldījums, gan mantiskais ieguldījums, kas nedrīkst pārsniegt 49% no pamatkapitāla vērtības, turklāt savu mantu šajā gadījumā katrs var novērtēt patstāvīgi. Tāpat ar likumu noteikts, ka dibinot SIA, apmaksātiem jābūt vismaz 50% no pamatkapitāla, bet atlikusī daļa jāiegulda gada laikā. Uzņēmumam Hipotēku bankā tiek atvērts uzņēmuma konts, kurā tiek ieskaitīti nedaudz vairāk kā 100 lati, lai manta kopā ar naudu segtu 50% no minimālā pamatkapitāla. Hipotēku bankā „Jaunā uzņēmēja komplektā iespējams saņemt visu uzņēmuma norēķiniem nepieciešamo tikai par Ls 5. Par konta apkalpošanu jāmaksā tikai 1.50 LVL mēnesī. ” [7] Savukārt iesniedzot Uzņēmumu reģistrā firmas dibināšanas dokumentus, tiek samaksāta vēl aptuveni 100 latu summa par reģistrāciju un paziņojuma par SIA dibināšanu publicēšanu oficiālajā valsts laikrakstā “Latvijas Vēstnesi”.
SIA „X” īpašniece ir xx . Uzņēmumā vadītāja funkcijas veiks uzņēmuma īpašniece. Uzņēmuma vadītāja ir atbildīga par uzņēmumu un tā darba organizēšanu. Uzņēmumā nodarbinātas divas pārdevējas (darbs maiņās) un transporta līdzekļa vadītājs. Grāmatvedību atbilstoši likumdošanai organizē uzņēmuma grāmatvedis.
Plānots, ka uzņēmums SIA „X ” nodarbosies ar parfimērijas, dekoratīvās kosmētikas un sadzīves ķīmijas preču realizāciju. Uzņēmuma atrašanās vieta ieplānota x, rajona centra pilsētā, plānots īrēt nelielas telpas un savu produkciju iepirkt vairumtirdzniecības uzņēmumos, kas nodarbojas ar attiecīgās produkcijas izplatīšanu. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties