Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
6,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:119363
 
Vērtējums:
Publicēts: 17.05.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 17 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Apzīmējumu saraksts    5
  Ievads    6
1.  Tēla teorijas    7
1.1.  Tēla definīcijas    7
1. 2.  Tēla funkcijas    10
1.3.  Tēla veidošana    11
1.4.  Klausa Mertena tēla teorija    12
2.  Metodoloģija    15
2.1.  Aptauja    15
2.2.  Intervija    16
3.  SIA Tele2 tēls    18
3.1.  Uzņēmuma apraksts    18
3.2.  Konkurenti    19
3.3.  Tele2 rīkotā kampaņa „Meteorīts” un tās novērtējums medijos un sabiedrībā    20
3.4.  Uzņēmuma SIA Tele2 publiskais tēls    24
  Secinājumi    28
  Izmantotā literatūra    30
  Pielikumi    32
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi
Veiksmīga uzņēmuma darbība ir lielā mērā atkarīga no pozitīva tēla veidošanas un uzturēšanas gan medijos, gan sabiedrībā. Lai to paveiktu, nepieciešams aktīvi izmantot sabiedrisko attiecību instrumentus – publikācijas presē, pasākumu atbalstīšanu, sekmīgu konfliktu menedžmentu, publisku komunikāciju ar sadarbības partneriem.
Tele2 ir viens no telekomunikāciju pakalpojumu sniedzējiem Latvijā līdzās konkurentiem LMT un Bite. Par spēcīgāko Tele2 konkurentu uzskatāms LMT, jo šim operatoram ir plaša klientūra, kas nostiprinājusies daudzo darbības gadu laikā.
Tele2 klienti ir atvērtāki pārmaiņām un neordinārām kampaņām nekā LMT klienti. Par to liecina aptaujas dati – no aptaujātajiem Tele2 lietotājiem 63% „Meteorīta” kampaņu vērtē pozitīvi, savukārt no citu operatoru (galvenokārt LMT) klientiem šo kampaņu atzinīgi novērtē tikai 36%, kas ir par 43% mazāk.
Kampaņai „Meteorīts” veiksmīgi izdevās sasniegt auditoriju, jo, kā liecina veiktā aptauja, par to ir dzirdējuši 98% no 166 aptaujātajiem, kas ir ļoti augsts rādītājs.
Kampaņa „Meteorīts” nav mainījusi vairākuma (68%) Tele2 klientu domas par šo uzņēmumu. Tikai 13% aptaujāto Tele2 lietotāju atzīst, ka pēc šīs kampaņas viņu viedoklis par Tele2 pasliktinājies. Neviens no 60 aptaujātajiem šī uzņēmuma klientiem nav kampaņas dēļ atteicies no Tele2 pakalpojumiem.
Tele2 klienti ir lojāli šim uzņēmumam, jo, neskatoties uz to, ka pieslēgumu „Meteorīts” lieto tikai 3% aptaujāto, 63% šī pieslēguma reklamēšanas kampaņu novērtē pozitīvi. Klientu lojalitāti apliecina arī fakts, ka no 60 aptaujātajiem Tele2 klientiem 32 jeb 53% izmanto šī uzņēmuma pakalpojumus vairāk nekā 4 gadus, 16% - 3-4 gadus.
Neskatoties uz „Meteorīta” kampaņai veltīto kritiku, Tele2 atzīst, ka kampaņa ir noritējusi veiksmīgi – iegūti labi pārdošanas rezultāti un klientu aptaujās noskaidrots, ka Tele2 lietotāji atzinīgi vērtē šo kampaņu.
Mobilo telefonu lietotāji operatoru izvēlas galvenokārt, vadoties pēc tā, kādu operatoru lieto ģimene un draugi, kā arī pēc tarifu izdevīguma un tīkla pārklājuma kvalitātes.
Pastāvot aktīvai mobilo sakaru operatoru konkurencei, mobilo telefonu lietotāji meklē sev pēc iespējas izdevīgākus noteikumus, tādēļ maina mobilo sakaru operatorus. No 165 aptaujātajiem mobilo telefonu lietotājiem 43% ir pārgājuši no viena mobilo sakaru operatora pie cita. 7% aptaujāto to darījuši vairākkārt. Par biežākajiem mobilo sakaru operatora maiņas iemesliem tiek minēti izdevīgāku tarifu meklējumi, neapmierinātība ar iepriekšējā operatora tīkla pārklājumu, kā arī vēlēšanās lietot to pašu operatoru, ko lieto draugi, ģimene, lai gūtu iespēju lētāk sazināties ar viņiem.
Neskatoties uz Tele2 pausto viedokli par kvalitatīvo tīkla pārklājumu, kas sedz 98% Latvijas teritorijas, Tele2 klienti pauž neapmierinātību ar sakaru kvalitāti – 10% aptaujāto Tele2 lietotāju uzskata, ka Tele2 ir slikta sakaru kvalitāte. 33% Tele2 lietotāju daļēji apmierina Tele2 tīkla kvalitāte. No respondentiem, kas jebkad pārgājuši no Tele2 uz LMT tīklu, 62% kā vienu no iemesliem operatora maiņai min neapmierinošu tīkla pārklājumu.
Šī darba ietvaros aptaujāto Tele2 lietotāju vidū populārāka ir Tele2 priekšapmaksas sarunu karte Zelta Zivtiņa nevis kāds no Tele2 piedāvātajiem pastāvīgo pieslēgumu veidiem – Zelta Zivtiņu izmanto 63% aptaujāto Tele2 klientu.
Interneta pakalpojumu jomā Tele2 galvenais konkurents ir SIA Lattelecom. No aptaujātajiem, kuriem mājās ir interneta pieslēgums, t. i. 153 respondentiem 38% izmanto tieši Lattelecom interneta pakalpojumus.
Tele2 sevi pozicionē kā mobilo sakaru līderi, uzņēmumu, kas spējīgs pieņemt drosmīgus un dinamiskus lēmumus un piedāvāt kvalitatīvus mobilos sakarus par labām cenām. Tele2 sevi raksturo kā vienkāršu, asprātīgu, klientiem draudzīgu uzņēmumu. Klienti redz Tele2 kā mūsdienīgu, konkurētspējīgu uzņēmumu, kurš sniedz pakalpojumus par sabiedrībai pieņemamām cenām un piesaista klientus ar skaļām reklāmas kampaņām. Biežākā Tele2 veltītā kritika saistīta ar reklāmas kampaņām un tīkla pārklājuma kvalitāti lauku reģionos.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties