Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:576804
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 12.12.2003.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  SIA “Lāči” ārējo vidi ietekmējošie faktori   
2.  Produkta līmeņi   
3.  SIA “Lāči” markas raksturojums   
4.  SIA “Lāči” sortimenta platums, garums, dziļums un blīvums   
5.  Produkcijas dzīves cikls   
6.  SIA “Lāči” produkcijas iepakojums   
7.  Tirgus segmentēšana   
8.  Tirgus tips   
Darba fragmentsAizvērt

SIA “Lāči” ir vairāki vietējie piegādātāji. SIA “Lāči” izmanto dabiskas izejvielas, lai noturētu produktu garšas kvalitāti. SIA “Lāči” ir izstrādāta iepirkšanas loģistikas politika, ar kuru palīdzību var optimizēt piegāžu periodiskumu un minimizēt iepirkšanas izmaksas.

1)Starpnieki.
SIA “Lāči” ir vairāki sadales kanālu līmeņi. Firma izmanto gan nulles līmeņa kanālu, gan vienlīmeņa kanālu. SIA “Lāči” visā Latvijā ir 9 firmas veikali, no kuriem 4 atrodas Rīgā. Runājot par vienlīmeņa kanālu, SIA “Lāči” izmanto preču realizācijas aģentu pakalpojumus, piemēram, supermārketus ”Maxima”, “Rimi”, “Mego”, “Beta” . Kā arī mazu veikalu privatīpašnieki SIA “Lāči” produkciju vairumā var patstāvīgi iegādāties firmas veikalos.

2)Pircēji.
SIA “Lāči” produkcija pieder pie patēriņa precēm, tās ir ikdienas pieprasījuma pamatpreces. Maize ir produkts, kuru pērk regulāri, katru dienu, patērējot pirkšanai pēc iespējas mazāk laika. SIA “Lāči” produkciju var nopirkt gandrīz visos pārtikas veikalos par mērenām cenām.

3)Konkurenti.
SIA “Lāči” darbojas tīras konkurences tirgū. Tas nozīmē, ka Latvijas maižu tirgū pastāv daudz konkurentu un ir nepieciešams prast “izdzīvot” intensīvas konkurences apstākļos. “Riga Food 2003” izstādē piedalījās tādi maižu tirgus pārstāvji kā “Jelgavas maiznieks”, “Hanzas maiznīca” kuri ir SIA “Lāči” konkurenti.

4)Sabiedriskās organizācijas.
SIA “Lāči” darbību ietekmē finansu institūcijas. Pārsvarā bankas. Lai labvēlīgi noskaņotu finansu vidi, “HM” gan avīzēs , gan internetā mājas lapā: www.hm.lv regulāri publicē radošus gada pārskatus un pelņas/zaudējuma aprēķinus. Kā arī svarīgi sekot tam , lai presē lasītajiem būtu pieejamā tikai labvēlīga informācija par uzņēmuma darbību un jaunumiem.
SIA “Lāči” ietekmē iedzīvotāju skaita pieaugums. Pieaugot iedzīvotāju skaitam, proporcionāli tam pieaug iedzīvotāju vajadzības, līdz ar to sāk veidoties SIA “Lāči” potenciālie pircēji. Arī SIA “Lāči” produkcijas noiets, savā mērā, ir atkarīgs no iedzīvotāju pirktspējas, kura ietekmē SIA “Lāči” mārketinga lēmumus ekonomiskā aspektā.

1)Starptautiskās attiecības.
Uz šo dienu maize tiek piegādāta gan uz Rīgu, gan uz visiem Latvijas rajoniem, kā arī tiek eksportēta uz ārzemēm. SIA “Lāči” ir piedalījusies dažādās izstādēs. 1998.gadā SIA “Lāču” ceptā “Īstā Rupjmaize” izstādē “Riga Food ‘98” ieguva galveno balvu – Grand Prix. Tajā pašā izstādē “Saldskābmaize” ieguva sudraba medaļu. 2002. gadā Mārketinga Padomes rīkotajā aptaujā par “visgaršīgāko Latvijas produktu” tika atzīta mūsu “Īstā Rupjmaize”. Tūristiem pazīstama ASV, Kanādā, Vācijā, Spānijā, Sidnejā, Telavivā un citur.

2)Zinātnes un tehnikas attīstības līmenis.
Šis faktors ietekmē ražošanas tehnoloģiju, izejvielas un t.t. Lai nodrošinātu augstāko SIA “Lāči” produkcijas kvalitāti, uzņēmums nepārtraukti investējis jaunākās paaudzes tehnoloģiju iegādē, no kurām vairākām analogu nav nevienā no Baltijas valstīm. Uzņēmums attīsta savu darbību atbilstoši starptautisko prasību standartiem. Patlaban kvalitātes sistēmas ISO 9001 standarti tiek ieviesti ražošanas procesā. Līdz ar to, tas liecina par produkcijas augsto kvalitāti, par produkta markas atpazīstamību, prestīžu, iegādājoties SIA “Lāči” produkciju. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties