Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:561178
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 01.12.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  Īss darba vietas apraksts    3
2.  Biroja datoru apraksts    3
3.  Kopēšanas aparāta apraksts    4
4.  Faksa aparāta un printera apraksts    5
5.  Programmnodrošinājums un tā pielietojums birojā    6
6.  Datoru noslogojuma izpēte    7
7.  Darba vietas iekārtojums un atbilstība darba drošības noteikumiem    8
8.  Biroja iekārtu remontu, patērēto izejmateriālu, konsultāciju izmaksas    8
  Secinājumi    9
Darba fragmentsAizvērt

SIA “Ausma” ir grāmatnīcu tīkls Latvijā, kura viena no filiālēm atrodas Talsos, Brīvības ielā 11. Talsu filiāles pārvalde atrodas Rīgā. Firmai ir filiāles visā Latvijā, piemēram, Valmierā, Ogrē, Cēsīs un Aizkrauklē. Talsu filiāle sekmīgi darbojas jau divus gadus un, veiksmīgi paplašinoties, nodrošina ar darba vietām vairāk kā divdesmit cilvēkus. Uzņēmums nodarbojas ar grāmatu mazumtirdzniecību un vairumtirdzniecību, kā arī ar kancelejas preču un dažādu citu grāmatvedības preču tirdzniecību.
SIA „Ausma” veikals un biroja telpas atrodas vienā ēkā. Veikals ir izvietots ēkas pirmajā stāvā, savukārt birojs aizņem tikai otrā stāva vienu daļu. Šajā pašā stāvā ir izvietojusies arī neliela auditoru firma. SIA „Ausma” birojs tika iekārtots speciāli firmas vajadzībām. Telpas nepieder veikala īpašniekiem, bet tiek īrētas uz nenoteiktu laiku no kādas privātpersonas. Biroja darbinieku vajadzībām ir iekārtoti divi kabineti un sanitārais mezgls.
Ikdienas darbā tiek izmantoti divi datori, kuri ir saslēgti kopēja tīklā. Patstāvīgu kontaktu ar Rīgas centrālo biroju nodrošina interneta pieslēgums, kā arī faksa aparāts un tālruņa līnija.

2. Biroja datoru apraksts

Pats svarīgākais no visiem biroja datoriem ir, protams, grāmatvedības dators. Tam ir Intel Celeron procesors, kas darbojas ar 400 MHz (megahercu) frekvenci. Operatīvā atmiņa (RAM) ir 128 MB (megabaiti). Cietais disks (HDD), kurā tiek glabāta visa darbam nepieciešamā informācija, spēj ietilpināt sevī līdz 6 GB (gigabaitiem) dažādu datu. Protams, ir arī diskešu iekārta (FDD, 3.5”, 1.44 MB) un, nu jau sen kļuvušais par standartu, CD-ROM – kompaktdisku, jeb lāzerdisku nolasīšanas iekārta. Šim datoram tā ir SONY CDU 4011.
Grāmatvedības dators ir aprīkots ar 15-collu diogonāles monitoru ViewSonic E 651-3, kas spēj uzturēt attēla izšķirtspēju līdz 1024 x 768 punktiem pie kadru frekvences 66 Hz. Bet, vispār, šī monitora maksimālā kadru frekvence ir 106 Hz pie izšķirtspējas 640 x 480 punkti (punkta izmērs – 0.28 mm). Monitors ir pieslēgts pie datora caur firmas NVIDIA ražoto videokarti RIVA TNT 2 Model 64 ar 32 megabaitiem videoatmiņas.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties