Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:639702
 
Vērtējums:
Publicēts: 20.10.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  Ievads    2
2.  Īss ieskats Japānas vēsturē    3
3.  Glezniecība    5
4.  Grafika    7
5.  Nobeigums    8
6.  Literatūras saraksts    9
Darba fragmentsAizvērt

Īss ieskats Japānas vēsturē.

Pirmās arheoloģiskās liecības par Japānas iedzīvotājiem, kas gan nebija tagadējo japāņu priekšteči, ir saglabājušās jau no 10. gadu tūkstoša p.m.ē. Interesanti ir tas, ka Japānā, atšķirībā no pārējās pasaules, apstrādāt mālu iemācījās pirms lauksaimniecības vai pirms kāda cita kultūra to bija apguvusi.
5. gs. p.m.ē. – 4. gs. m.ē. Honsju un Kjusju salās ienāca Jajoji cilts, kas ir tagadējo japāņu priekšteči . Šajā periodā izveidojās ticība dažādiem dabas spēkiem, ko tagad dēvē par sintoismu, šīs reliģijas piekritēji tic, ka viss, sākot ar piena krūzi un beidzot ar starpvalstu kariem, ir saistīts vienā veselumā, kami, jeb gari, ir kalniem, kokiem, vējam, lietum, arī cilvēkiem. Šīs reliģijas piekritējiem – sintoistiem - jāprot ar tiem sadzīvot. Šajā periodā Japānas sabiedrība, kas pirms tam sastāvēja no daļēji agrārām kopienām, pārveidojās par šķiru sabiedrību. Jajoji cilts audzēja rīsus un prata pārstrādāt dzelzi un bronzu.
Trešais periods Japānas vēsturē ir 4. – 6. gs. m.ē., kad Honsju salā izveidojās Jamato – pirmais valstiskais veidojums. Šajā laikā meklējami japāņu teātra aizsākumi.
Tad sekoja posms no 6.gs līdz 7. gs. sākumam, saukts par Asukas, kura laikā norisinājās lielas pārmaiņas – no Ķīnas un Korejas Japānā ienāca budisms, kas spēcīgi ietekmēja gan tā laika sabiedrību, gan mākslu. No Ķīnas tika pārņemta arī likumdošana un rakstība.
Ap 7.gs-8.gs tika uzcelta senās Japānas galvaspilsēta Nara, kura atradās tagadējās Osakas vietā. Nākamais jaunās, pēc Ķīnas galvaspilsētas parauga celtās, galvaspilsētas vārdā nosauktais posms ilga no 7. līdz 8. gadsimtam, tā sākumā Japānā izveidojās centralizēta valsts vara. Naras posmā galvenokārt tika veidota tikai ar budisma izplatīšanu saistīta un no Ķīnas pārņemta māksla.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1148140
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties