Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:405450
 
Vērtējums:
Publicēts: 31.03.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 8 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Latvijas Teritorijā jau no seniem laikiem ir bijusi augsti attīstīta kokapstrāde. Par to šodien liecina, daudzi arhitektūras pieminekļi. Rūpnieciskā kokapstrādes attīstība Latvijā ir aizsākusies 19.gs. vidū un kā pirmie rūpnieciskie uzņēmumi bija kokapstrādes rūpnīcas Kuldīgā un Rīgas finierrūpniecība. Straujš uzplaukums Latvijas kokrūpniecībā sākās pirms pirmā pasaules kara. Tad tika izveidota vesela rinda kokapstrādes uzņēmumu. Pirmās neatkarības laikā Latvija kļuva populāra ar Latvijā ražoto mēbeļu produkciju. Latvijā tika izveidots savdabīgs mēbeļu dizains, kā izcilākais tā laika mēbeļu dizainers ir jāatzīmē dizainers Cīrulis. Jauns periods Latvijas kokapstrādes rūpniecībā, sākās pēc otrā pasaules kara. Latvija kļuva par vienu no vadošajiem kokapstrādes centriem PSRS. Latvijā tika izveidotas daudzas mēbeļu fabrikas, kas bija būvētas mēbeļu ražošanai visai Padomju Savienībai. Latvijas kokapstrāde bija viena no pirmajām republikām, kas uzsāka mēbeļu eksportu uz rietumu valstīm kā piemēru var minēt mēbeļu apvienība ‘’Rīga’’, kas uzsāka etnogrāfisko mēbeļu eksportu uz rietumiem.
90.gadu vidū Latvijas kokapstrādē sākās ļoti lielas pārmaiņas. Lielās grūtībās nonāca tās mēbeļu rūpnīcas, kas bija būvētas priekš mēbeļu ražošanas uz Krieviju. Tas noveda pie vairāku mēbeļu fabriku bankrota, vai restrukturizēšanās. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1156764
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties