Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:216869
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 08.05.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Segsēkļi ir sēklaugi, kuru sēklas atrodas auglī. Tie jau kopš mezozoja ēras krīta perioda ir valdošā floras grupa. Pie šī nodalījuma pieder vairāk nekā puse no pasaulē zināmo augu sugu kopskaita. Pie tiem pieder ļoti daudzi savvaļas augi, vairums dekoratīvo augu, labības augi un dārzeņi. Segsēkļi ir sastopami visur – mežos, dārzos, parkos, tīrumos, pļavās un ūdeņos.

Segsēkļu raksturīga pazīme ir zieds, kurā megasporofili pārveidoti par augļlapām. Augļlapām saaugot veidojas auglenīca. Auglenīca ir zieda sievišķā daļa. Tās paplašinātajā apakšdaļā atrodas sēklotne ar sēklaizmetņiem, bet augšdaļā – irbulis ar drīksnu, kuras funkcijas ir ziedputekšņu uztveršana.. Zieds sastāv no ziedgultnes un četru veidu pārveidotām lapām: augļlapām, putekšņlapām, vainaglapām un kauslapām. Putekšņlapas ir zieda vīrišķā daļa. Putekšņlapas un auglenīcu ieskauj apziednis – krāsainas vainaglapas un kauslapas.
Apziednis aizsargā auglenīcu un kalpo kukaiņu pievilināšanai. Kāda ir auglenīcas un putekšņlapu nozīme? Ja no tulpes zieda izgriež putekšņlapas un ziedu pārklāj ar marli, lai tajā neiekļūtu kukaiņi, sēklas neattīstās. Ja gurķiem izgriež visus tā sauktos “tukšos” (vīrišķos) ziedus, “pilnie” (sievišķie) gurķīšu aizmetņu ziedi pēc noziedēšanas nodzeltē un nobirst.…

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −1,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1172679
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties