Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:468139
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 30.12.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 22 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Teorētiskā daļa    5
1.1.  Mārketinga komunikācija    5
1.2.  E-komercija    6
1.3.  Internets kā PR instruments    9
1.4.  Mājas lapas struktūra    11
1.5.  Mājas lapu vērtēšanas kritēriji    2
2.  Pētījumā izmantotās metodes    16
2.1.  Satura analīze    16
3.1.  SEB banka mājas lapas analīze    18
3.2.  Swedbank mājas lapas analīze    25
3.3.  Parex banka mājas lapas analīze    31
3.4.  Banku mājas lapu salīdzinājums    37
  Nobeigums    38
  Izmantotā literatūra un avotu saraksts    41
Darba fragmentsAizvērt

IEVADS
Jauno informācijas tehnoloģiju attīstība ir pavērsusi jaunas iespējas komunikācijas procesu nodrošināšanai. Lielāku nozīmi gūst atgriezeniskās saites nodrošināšana. Lai jebkurš uzņēmums veiksmīgi darbotos ir nepieciešama jaunu klientu piesaiste, kā arī esošo klientu saglabāšana. Ir vairāki kanāli kā veidot komunikāciju ar klientiem, taču mūsdienās viens no visizplatītākajiem komunikācijas kanāliem ir internets, precīzāk mājas lapas. Mājas lapas ir neatņemama sastāvdaļa arī banku sektorā. Uz doto brīdi Latvijā ir liels skaits komercbanku, līdz ar to pastāv konkurence. Lai izvirzītos priekšgalā ir nepieciešams izvēlēties piemērotākos komunikācijas instrumentus, lai sasniegtu patērētāju. Izstrādājot veiksmīgu un oriģinālu mājas lapu banka, tāpat kā jebkurš cits uzņēmums var piesaistīt vairāk klientu un nodrošināt efektīvu saziņu ar esošajiem klientiem. Mājas lapu izstrādes procesā ļoti svarīgi ir vadīties pēc iepriekš noteiktiem kritērijiem .
Šī tēma ir aktuāla, jo šī brīža ekonomiskais stāvoklis valstī ir nestabils, līdz ar to zūd sabiedrības uzticība banku sektoram kopumā un arī bankām atsevišķi. Līdz ar to ir nepieciešams radīt uzticību un efektīvu saziņu ar mērķauditoriju un citām ieinteresētajām pusēm.
Šī darba mērķis ir noskaidrot, kā mājas lapa kalpo uzņēmuma mārketinga komunikācijai un cik profesionālā līmenī ir izveidotas SEB banka, Swedbank un Parex banka mājas lapas, cik tās ir funkcionālas, vizuāli pievilcīgas un vai tajās ir visa nepieciešamā informācija. Šī darba ietvaros ir nepieciešams noskaidrot arī to cik veiksmīga ir komunikācija starp uzņēmumu un tā klientiem.
Balstoties uz šiem mērķiem hipotēze ir: Izmantojot integrētā mārketinga komunikācijas iespējas SEB banka, Swedbank un Parex banka, ir ieguvušas papildus instrumentu komunikācijā ar klientiem.
Pētāmais objekts ir SEB banka , Swedbank un Parex banka mājas lapas.
Pētāmais priekšmets – elementi -funkcionalitāte, dizains, saturs, oriģinalitāte un profesionalitāte , kas veido mājas lapu.
Lai sasniegtu darbā izvirzīto mērķi, darba autore ir izveidojusi sekojošus darba uzdevumus:
1) Pētīt un analizēt teorētisko literatūru par mājas lapu uzbūvi un mājas lapas analīzes kritērijiem;
2) Izstrādāt mājas lapas analīzes kritērijus, balstoties uz apkopoto teoriju;
3) Banku ( SEB banka, Swedbank un Parex banka) mājas lapu analīze, atbilstoši noteiktajiem kritērijiem - funkcionalitāte, dizains, saturs, oriģinalitāte un profesionalitāte.
4) Veikt mājas lapu salīdzinājumu;
5) Izdarīt secinājumus un sniegt priekšlikumus.

Lai tiktu sasniegts darba mērķis un izpildīti darba uzdevumi, noslēguma darba ietvaros, pētnieciskajā daļā tika izmantota kvalitatīvā pētījuma metode - kontentanalīze, ar kuras palīdzību autore pētnieciskajā daļā analizēja katras mājas lapas funkcionalitāti, dizainu, saturu, oriģinalitāti un profesionalitāti.
Šis pētījums tika veikts no 2009.gada augusta līdz 2009.gada oktobrim.
Darbs sastāv no trim daļām – teorētiskās daļas, darba metodoloģijas apraksta un empīriskās daļas.
Darba pirmajā daļā autore ir izstrādājusi teorētisko bāzi, kurā tiek apskatīts interneta mārketings, e-komercija un mājas lapu analīzes kritēriji. Galvenie teorētiskie aspekti, uz kuriem autore ir balstījusi darbu ir Elīnas Gailes- Sarkanes grāmata „E-Mārketinga pamati” un Filipa Kotlera (Philip Kotler ) grāmata par mārketinga menedžmentu (Marketing Management 11th edition ) Analīzes kritēriji ir balstīti uz tādiem autoriem kā Barker Joe, un Saifon Obromsook kā arī uzņēmuma „World Best Enterprises” interneta resursa http://www.worldbestwebsites.com/criteria.htm. Tāpat tiek izmantoti citi ārzemju autori un interneta resursi.

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties