Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:819122
 
Vērtējums:
Publicēts: 31.03.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Dzīvības koks ir vispasaules simbols, jo tas ir sastopams ne tikai latviešu folklorā un kristietībā, bet arī citu tautu eposos un reliģijās.
Šā darba tapšanas procesā es uzzināju ļoti daudz jauna par dzīvības koka būtību un nozīmi vispār. Tāpēc, manuprāt, būtu labi, ja es uzzināto īsumā varētu izklāstīt, pirms pievēršamies tieši Saules kokam un dzīvības kokam Bībelē.
Pastāv ticējums, ka pasaules centrā no dzīvības koka, nemirstības eliksīra avota, pakājes iztek četras upes. Šāda simbolika ir sastopama daudz kur Eiropā. Kas priekš manis bija interesanti, ir fakts, ka bijība pret kokiem vai pat to pielūgsme ir izplatīta visā pasaulē. Daudzās kultūrās ir pieminēts dzīvības koks, kas atrodas pasaules centrā un ir tās ass. Tas savieno debesis un zemi, jo sakņojas pazemes valstībā, bet ar zariem sniedzas debesīs, tādejādi simbolizējot cilvēka tiekšanos pēc pilnības. Savā būtībā, latviešu folklorā dzīvības koks ir atspoguļots tieši tāpat, un arī tā vispārīgā būtība ir līdzīga. Skandināviem ir Igdrasits, bet budistiem – Bodhi koks. Kristu nereti attēlo piesistu pie labā un ļaunā atzīšanas koka Ēdenē. Tas savukārt simbolizē grēku izpirkšanu. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties