Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:157551
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 13.03.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 13 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2000. - 2010. g.
2011. - 2015. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS    3
1.  SATIKSMES MINISTRIJAS FUNKCIJAS, STRUKTŪRA UN UZDEVUMI    5
2.  SATIKSMES MINISTRIJAS NOZARES TIESISKAIS REGULĒJUMS    9
2.1.  AUTOSATIKSMES NOZARE    9
2.2.  AVIĀCIJA    12
3.  SATIKSMES MINISTRIJAS DARBA UZDEVUMI LĪDZ 2013.GADAM    14
  SECINĀJUMI UN PRIEKŠLIKUMI    18
  IZMANTOTĀS LITERATŪRAS SARAKSTS    20
Darba fragmentsAizvērt

SECINĀJUMI UN PRIEKŠLIKUMI
Tika izpētīti dažādi informācijas avoti, ieskaitot normatīvos aktus un publisko bāzi. Var secināt, ka Satiksmes ministrijas galvenais uzdevums ir izveidot un pilnveidot normatīvo sistēmu, lai kvalitatīvi un pietiekami strauji attīstītos autosatiksme, tranzīts, aviācija, dzelzceļš, jūrniecība, - mūsu valstij vitāli svarīgas nozares. Bez kvalitatīvas transporta un sakaru infrastruktūras nevar būt harmoniska valsts ekonomikas attīstība, un šajā darbā vislielākā atbildība gulstas uz ministrijas speciālistiem, viņu kvalifikāciju, godprātību un mērķtiecību.
Satiksmes ministrijai ir savs nolikums, kas bija apstiprināts MK, kur ir noradīti ministrijas mērķi, funkcijas, tiesības un pienākumi, atbildīgas amatpersonas pilnvaras, struktūra, amatpersonu atbildība. Ministriju nolikums un pašas ministrijas struktūra tiek veidota tā, lai pēc iespējas veiksmīgāk tiktu īstenotas funkcijas.
Kas attiecās uz ministrijas struktūru, tad var teikt, ka ministrijas struktūra pastāvīgi mainās un attīstās, jo ministrijai ir jānodrošina tāda nozares pārvaldes organizācija, kas vislabāk atbilst ministrijas īstenotajām pārvaldes funkcijām. Ministrijas struktūras attīstība ir saistīta ar meklējumiem radīt optimālo pārvaldes organizāciju starp ministrijas politisko varu un administrāciju.
Latvija ir atvērta sadarbībai ārvalstu darījuma partneriem un līdz ar to tai tiek dota iespēja paplašināt iespējas tirdzniecības jomās, kas veicina valsts attīstību. Latvijai jāpierāda, ka tā ir stabils un uzticams partneris, jānostiprina valsts pārvaldes aparāts, ļoti būtiski jāpaceļ tā profesionalitāte, jo tikai tādā veidā var nodrošināt stabilitāti un kompetenci gan likumdošanas jomā, gan citās ar valsts pārvaldi saistītās sfērās, kā arī jāveido stabilus uzņēmējdarbības nosacījumus un pievilcīgu vidi investīcijām.
Latvijas transporta attīstības politikas mērķis ir drošas un konkurētspējīgas transporta sistēmas izveidošana un tās integrēšana Eiropas transporta sistēmā. Tāpat nepieciešams veicināt reģionālo attīstību un radīt labvēlīgu vidi Latvijas biznesa konkurētspējai Eiropas un visas pasaules tirgū.
Rakstot referātu, autore secināja, ka Satiksmes ministrijai ir, un būs liela nozīme Latvijas transporta attīstībā arī turpmāk un atkarībā no tā, kā attīstīsies Satiksmes ministrijas darbības jomas - autotransports, dzelzceļš, jūrniecība un aviācija- Latvijai izveidosies vēl drošākas attiecības ar citām valstīm.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties