Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:479385
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 10.07.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Individuālie ietekmējošie faktori    5
1.1.  Temperamenta ietekme    5
1.2.  Psiholoģiskie tipi    6
1.3.  Emocionalitātes nozīme saskarsmē    6
1.4.  Temperamenta tipu raksturojums    7
1.5.  Rakstura iezīmes    8
2.  Cilvēku savstarpējā uztvere    11
2.1.  Stereotipu vara    11
2.2.  Aizspriedumu noturība    12
3.  Negatīvi ietekmējošie faktori    13
3.1.  Agresijas klātbūtne saskarsmē    13
3.2.  Konfliktu būtība un nozīme    15
  Secinājumi    17
Darba fragmentsAizvērt

Interese par saskarsmes jautājumiem radusies jau senatnē. Saskarsme un savstarpējās mijiedarbības procesi starp cilvēkiem, ir jautājumi, ar kuriem saskaras katrs indivīds iesaistoties savstarpējos kontaktos ar citiem cilvēkiem un, tādēļ, vienmēr piesaistījuši uzmanību. Katrai personībai piemīt individuālas pazīmes un iezīmes – intelektuālas, ētiskas, emocionālas, gribas izpausmes, kuras radušās un veidojušās ietekmējoties no sabiedrības kopumā, kā arī ģimenes, personības darbības sfēras, sabiedriskās, kultūras dzīves ietekmē. Saskarsmē nozīmīga loma ir tipiskāko uzvedības iezīmju, rakstura un morāles vērtību zināšanai un rēķināšanās ar tām. Saskarsmes kultūrai jābūt dibinātai uz tādām morāles un ētiskas pamatvērtībām, kā taisnīgums, godīgums, dāsnums, pienākums, sirdsapziņa, pieticība, pašcieņa, gods, kuras piedod saskarsmei tikumisku raksturu.
Saskarsmes raksturu, tās panākumus ietekmē ne vien tajā iesaistīto personu temperaments un individuālas rakstura īpašības, bet arī emocionalitātes pakāpe, dažādi priekšstati un stereotipi, bet arī personiski aizspriedumi. Kā individuālās personības īpašības var ietekmēt kontaktēšanos ar citiem, to uzdevums noskaidrot šajā darbā. Mana darba mērķis ir apzināt, kādi faktori un cik lielā mērā pozitīvi vai negatīvi spēj ietekmēt cilvēku savstarpējo saskarsmi. Vēlos noskaidrot, kas nosaka savstarpējās saskarsmes daudzveidīgo raksturu. Domāju, ka šī pētījuma rezultātā mana personīgā attieksme un kontaktēšanās problēmas ar apkārtējiem varētu mainīties. Izpratne par saskarsmes procesiem, dažādu traucējošu faktoru apzināšana, man personīgi, varētu sniegt pozitīvu pieredzi nepatīkamu konfliktu atvairīšanā, to risināšanā, tātad, arī iespēja veidot stabilākas, patīkamas attiecības ar cilvēkiem.
Kādēļ cilvēkiem nepieciešama saskarsme? Katrs cilvēks ir sabiedrības daļa, proti, tās sabiedrības loceklis, kurā viņš dzīvo un, pārstājot būt viens no šīs sabiedrības locekļiem, cilvēks pārstāj justies kā cilvēks. Ne tikai ilgstoša atšķirtība no sabiedrības uz cilvēku iedarbojas negatīvi, bet esot ieslēgts pilnīgā vientulībā pat salīdzinoši neilgu laiku, cilvēkam rodas emocionāli smagi pārdzīvojumi.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties