Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:451339
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 06.07.2022.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Laikposms: 2016. - 2020. g.
Darba fragmentsAizvērt

No kā secināms, ka šis galējais līdzeklis tiek izmantots samērā reti, jo bērna intereses saskarsmei ar abiem vecākiem prevelē pār liegumu. Autores ieskata tas saistāms arī ar apstākli, ka institūcijām un iestādēm šobrīd ir dažādi mehānismi, kā veicināt vecāku izpratni par saskarsmi, tās īstenošanas kārtību (pašvaldību sociālo dienestu piedāvātas programmas, piemēriem saskarsmē ar pusaudžiem, vardarbības veicējiem u.c.).
Tiesībsargs 2019.gadā saņēma vairākus iesniegumus par situācijām, kad vecākiem, kuriem ar bāriņtiesas lēmumu pārtrauktas aizgādības tiesības un bērni ievietoti audžuģimenē, bez tiesiska pamata (attiecīga bāriņtiesas lēmuma) ir ierobežotas saskarsmes tiesības ar bērnu. No iesniegumiem par tiesībām uz saskarsmi ar bērniem ieslodzījuma vietā secināms, ka galvenais šķērslis ieslodzīto personu un viņu bērnu saskarsmei ir ģimeņu, kurās bērni tiek aprūpēti (jo īpaši audžuģimenes, aizbildņi), ierobežotie naudas līdzekļi ceļa izdevumiem. 2019.gadā tiesībsargs visām pašvaldībām nosūtīja vēstuli ar aicinājumu izvērtēt un rast iespēju noteikt palīdzību ģimenēm ar bērniem, kuri vēlas apciemot tēvu vai māti ieslodzījuma vietā, piemēram, atlīdzināt ceļa izdevumus turp un atpakaļ. Uz šo aicinājumu tika saņemtas 50 pašvaldību atbildes. Tiesībsargs atzinīgi novērtē tās pašvaldības, kuras norādīja, ka nepieciešamības gadījumā tiks sniegts atbalsts, palīdzot bērnam nokļūt uz tikšanos ar vecāku ieslodzījuma vietā. 2020.gadā tiesībsargs turpinās darbu pie šī jautājuma izpētes, kā arī apkopos pašvaldību saņemtās atbildes un sniegs ziņojumu. Bāriņtiesas konkrētajās lietās apliecināja, ka tās nav pieņēmušas nekādus lēmumus, kas ierobežotu vecāku tikšanos ar bērniem. Taču saskarsme uz laiku liegta, ņemot vērā audžuģimenes un bērna psiholoģisko komfortu, nepieciešamību nodrošināt adaptācijas periodu, lai bērns spētu pieņemt un izprast radušos situāciju. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −7,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1392527
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties