Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
6,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:529044
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 12.07.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS    7
1.  ANALĪTISKĀ DAĻA    8
1.1.  SASALSTOŠU KRAVU PĀRVADĀŠANA    8
1.2.  SASALSTOŠO KRAVU RAKSTUROJUMS UN SARAKSTS    9
1.3.  MAŠĪNU UN IEKĀRTU KLASIFIKĀCIJA    14
1.3.1.  URBJIRDINĀŠANAS MAŠĪNAS    16
1.3.2.  VIBRORIDINĀTĀJI    21
1.3.3.  VIBROSITAMĀS IEKĀRTAS    25
1.4.  MAŠĪNU UN IEKĀRTU PIELIETOJUMS MEHANIZĒTAI SASALUŠO KRAVU IRDINĀŠANAI    30
2.  APRĒĶINU DAĻA    32
  SECINĀJUMI    42
  BIBLIOGRAFISKAIS SARAKSTS    43
Darba fragmentsAizvērt

Darbā ir izskatīts sasalušo kravu raksturojums, to pārvadājumi un izkraušana ar irdināšanas paņēmumu. Aprakstītas sasalušo kravu fizikāli-mehāniskās īpašības. Apskatītas mašīnas un iekārtas sasalušo kravu mehanizētai irdināšanai, kā arī mehanizētie kompleksi beramo sasalušo kravu izkraušanai. Aprakstītas prasības, kādas izvirzītas irdināšanas mašīnām. Aprēķināts enerģijas patēriņš sasalušo kravu birstamības atjaunošanai.
Pašlaik kravu pārvadājumi ir svarīgākā nozare republikas dzelzceļa transportā. Īpaši izteikti tas ir pēc kravu pārvadājumu pieauguma tempiem. Izmainot pārvadājamo kravu raksturu un nomenklatūru par labu beramajām, ļoti svarīgu vietu ieņem iekraušanas – izkraušanas kompleksu darba ražīguma paaugstināšana, tādējādi paātrinot ritošā sastāva apgrozību. Tāpēc pastāvīgi attīstās šādi kompleksi, tiek veidoti mehanizēti un automatizēti transporta – noliktavu kompleksi un automatizētas kravu staciju un izkraušanas terminālu vadības sistēmas; rūpnieciskā transportā ir pielietotas zinātniski pamatotas pievedceļu piekļāvumu staciju savstarpējās iedarbības metodes uz Vienotu tehnoloģisko procesu pamata; tiek pielietotas kravu fronšu paātrinātas apkalpošanas metodes, centralizēti norēķini par kravu pārvadājumiem, tiek koncentrēts kravu darbs mazākā staciju skaitā, pārvadājumu maršrutizācija u.c. Staciju un pievedceļu kravu un komercdarba organizācijas uzlabošana ir virzīta uz pilnīgu valsts kravu pārvadājumu vajadzību apmierināšanu ar minimālu tehnisko un naudas līdzekļu patēriņu.
Ziemā pārvadājot kravas, tās ir pakļautas sasalšanai vagonos, kas stipri apgrūtina to izkraušanu, krasi sarežģī dzelzceļa transporta un rūpniecības uzņēmumu darbu, neļauj efektīvi izmantot esošos izkraušanas kompleksus un iekārtas. Pašizkraušanas ritošo sastāvu daudzos gadījumos nav iespējams izkraut bez iepriekšējas tajā atrodošā sasalušā materiāla irdināšanas. Šī iemesla dēļ it īpaši bargas ziemās, izejvielu un kurināmā izkraušanas punktos uzkrājas vagoni, kuri ilgu laiku gaida atbrīvošanu no sasalušām kravām, kas daudzos gadījumos saistās arī ar ritošā sastāva bojājumiem. Tāpēc rūpniecība un dzelzceļa jautājumi, kas saistīti ar to izkraušanas paātrināšanu ir aktuāli.
ANALĪTISKĀ DAĻA

Sasalstošu kravu pārvadāšana

Sasalstošas kravas ir sakrautā vai sabērtā veidā pārvadājamas kravas, kuras temperatūrā, kas ir zemāka par 0 °C, zaudē birstamību vai atsevišķas kravas daļas savstarpēji sasalst vai piesalst pie vagona grīdas un sienām..
Pirms sasalstošas kravas iesniegšanas pārvadāšanai nosūtītājs veic attiecīgas darbības, lai samazinātu tās mitrumu līdz normatīvajos aktos, produkcijas tehniskajos noteikumos un pārvadājumu praksē noteiktajai mitruma pakāpei, kurā kravas nesasalst.
Ja kravas mitrumu nav iespējams samazināt līdz tādai pakāpei, kurā krava nesasalst, nosūtītājs, iekraujot kravu vagonos, veic profilaktiskos pasākumus pret kravas sasalšanu un piesalšanu pie vagona sienām un grīdas.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −9,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1125720
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties